Dames Oradi dolblij met 2 gewonnen sets

Het werd dan wel geen zege woensdagavond, maar de volleybalsters van Oradi/Omnia waren dolblij met de twee gewonnen sets. Te lang al hadden ze op setwinst moeten wachten. Ouderkerk won op eigen terrein met 3-2.

Aan spirit en werklust ontbreekt het Oradi niet. Maar de Aalsmeerse dames komen al wekenlang net iets te kort waardoor er elke keer een frustrerende 0-4 nederlaag op het scorebord prijkt. Ze staan voorlaatste op de ranglijst en degradatie dreigt.

Invalsters
Oradi speelt sinds januari met nieuwe dames en invalsters, die drie zwangere speelsters vervangen. Het team is inmiddels ingespeeld geraakt en dat vertaalde zich woensdag in de eerste resultaten. In de eerste set was het Aalsmeerse spel sterk, maar de opgelopen achterstand viel niet meer goed te maken. Het werd 25-19.

In set twee gingen de Oradi-dames er vol overgave tegenaan. Harde services, mooie blokballen en ze kwamen op voorsprong. Ze hielden tot het eind toe stand, 25-23. Dat punt was binnen! In de volgende set trok Ouderkerk, dat ook voor de volle winst ging, weer aan het langste eind, 25-23.

Sterk en slim
In de vierde set was Oradi weer de betere. De Aalsmeerse volleybalsters leken te vliegen en speelden sterk én slim. Bij 17-23 was het tweede punt een feit. In de beslissende set kwamen de punten voor Ouderkerk echter te snel, waardoor Oradi achter de feiten aanliep. Ouderkerk won met 15-7, waardoor de eindstand 3-2 werd.

Bron: Chantal van Hilst