Contractverlenging Rijsenhouter Nils Eekhoff bij Team DSM

Door: Klaas Leegwater. Het contract van wielrenner Nils Eekhoff bij Team DSM is met twee jaar verlengd tot 2024. Dit maakte de ploeg maandag op de rustdag in de Tour de France bekend. Volgens de teamleiding heeft Eekhoff de contractverlenging verdiend door de progressie die de 24-jarige coureur uit Rijsenhout in zijn eerste jaar als profwielrenner boekte .

“Na doorgegroeid te zijn in de gelederen van Team DSM’s Development-programma heeft Eekhoff jaar op jaar vooruitgang geboekt. Hij behaalde een uitstekende tweede plaats in Dwars door het Hageland en bij de Nederlandse nationale kampioenschappen op de weg. Nils speelde een belangrijke rol in de overwinning van het team op Bretagne Classic 2021 waarna hij zijn Tour de France-debuut maakte,” zo schrijft de leiding op de DSM-teamsite.

Vertrouwen
Eekhoff reageerde verheugd dat hij langer aan de ploeg van DSM verbonden blijft. “Ik ben erg blij met de contractverlenging. Ik denk dat we perfect bij elkaar passen. Het team toonde veel vertrouwen in mij tijdens periodes van pech, maar ook in het algemeen. Ik ben verheugd om bij DSM nog vele jaren door te gaan, waar we hopelijk elkaar kunnen blijven pushen om beter te worden.”

Tour de France
Na zijn debuut in 2021 is Eekhoff bezig met zijn tweede Tour de France. Na vijftien etappes staat de Rijsenhouter op de 137e positie in het algemeen klassement, met ruim drie uur achterstand op leider Jonas Vingegaard. Vorig jaar eindigde Eekhoff op plek 126, ruim vier uur achterstand van winnaar Tedej Pogacar.

In het voorseizoen kende Eekhoff veel tegenslag. In maart moest hij na een val opgeven in Parijs-Nice, de renner liep een hersenschudding op. Ook in de ZLM Tour kwam Eekhoff hard in aanraking met het asfalt dat hem dwong tot opgave. En door een coronabesmetting kon Eekhoff pas een dag of tien voor de Tourstart weer voluit gaan fietsen. Ondanks het gebrek aan trainingsuren en ritme werd de wielrenner door zijn team geselecteerd voor de Tour.

Gediskwalificeerd
Landelijk in de kijker speelde Eekhoff zich in 2019 toen hij tijdens het WK voor beloften de wedstrijd leek te hebben gewonnen, maar werd hij na afloop door de jury gediskwalificeerd wegens stayeren achter een volgwagen na een valpartij vroeg in de koers. Eekhoff en zijn ploeg reageerden destijds woest op de beslissing van de jury.

(Foto pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin