Competitieslot voetballers in mineur

Geen van de plaatselijke voetbalclubs beleefde een fijne laatste wedstrijddag. Zowel FC Aalsmeer zaterdag als zondag bleef puntloos en voor RKDES viel het doek in de derde klasse. Een 0-0 gelijkspel tegen buurman KDO was niet genoeg voor een plek in de nacompetitie.
 
De vooruitzichten voor RKDES waren al langere tijd vrij zorgelijk. De club haalde te weinig punten, speelde pover voetbal en kwam maar niet weg uit de gevarenzone. Een wonder was nodig om RKDES op de slotdag te behoeden voor directe degradatie. Zelf winnen en concurrent Schoten zien verliezen. Dat scenario zat er niet in. Schoten won en beslechtte daarmee het pleit voor DES. Door zelf niet te winnen hielpen de Kudelstaarters de Kwakelse buren van KDO aan een periodetitel. Zo viel er toch wat te vieren aan de Wim Kandreef. Maar niet aan de kant die vooraf gehoopt werd.
 
Teleurstellend
FC Aalsmeer zaterdag blameerde zich tegen laagvlieger Odysseus '91. De Utrechtse studentenploeg stond een groot deel van het seizoen onderaan in de competitie maar veerde de laatse maanden wat op. Door thuis Aalsmeer met 3-2 te verslaan, redden ze ternauwernood het vege lijf. Dat wil zeggen, rechtstreekse degradatie is afgewend. De nacompetitie moet de beslissing brengen.
 
Doelpunten aan Aalsmeerse kant werden gemaakt door Mark Ruessink en Calvin Koster. Teleurstellend was het wel dat Aalsmeer, vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse, geen enkele rol van betekenis kon spelen in deze voetbaljaargang. 
 
Middelpunt
De zondagvoetballers hadden een week eerder al hun slotakkoord geblazen. Ook aan de Beethovenlaan werd na de wedstrijd feest gevierd, maar ook hier met de tegenstander in het middelpunt. Olympia Haarlem werd kampioen door een 0-4 overwinning op het kunstgras. Beide Aalsmeerse teams eindigden de competitie op een zevende plaats.
 
 
Foto: de trieste aftocht van RKDES. (Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery)
 
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel