Clinic van tennistopper beloning voor Hoeksteen

(Bevat filmpje) Afgelopen dinsdag gaf Ruben Spaargaren een rolstoeltennisclinic bij Tennisverenging All-Out. Dit deed de nummer 7 van de wereld bij de jongens voor kinderen van zijn oude basisschool De Hoeksteen uit Aalsmeer.
 
De bovenbouw-leerlingen hadden onlangs namelijk het meeste geld opgehaald voor de Gehandicaptensport tijdens de ‘Record 4 Rio – Sponsorrol’ vorige maand. Dit deden zij door in een rolstoel een zo groot mogelijke afstand af te leggen. De school verdiende hiermee €5.180,96 voor het goede doel. Als beloning kregen de beste leerlingen een clinic van het grootste rolstoeltennistalent van Nederland.
 
Handige tips
Tijdens de clinic leerde Ruben als eerste de leerlingen via leuke spelletjes te ‘rollen’ met een racket in de hand. De kinderen waren door de sponsorrol al enigszins behendig met de rolstoel, maar het rijden met een racket in de hand bleek voor veel kinderen toch moeilijk. Gelukkig kon Ruben de leerlingen van handige tips voorzien. Toen de leerlingen het een beetje onder de knie hadden, gingen ze voor het eerst met ballen slaan. Ook de combinatie rijden en een bal slaan, viel niet direct mee. Gelukkig leerden ze snel en ook het afsluitende volleren ging de kinderen zeer goed af.
 
Demonstratiewedstrijd
Tijdens de clinic werd Ruben ondersteund door Jamie en Christy Puntman, twee meiden van Tennisvereniging All-Out. Zo konden de achttien leerlingen in twee groepen verdeeld worden, zodat zij ook een normale tennisclinic kregen. Na afloop van de clinic speelde Ruben ook nog een korte demonstratiewedstrijd tegen de twee talentvolle tennissters van All-Out. Onder aanmoediging van de leerlingen wist Ruben hier een aantal mooie punten te slaan.
 
Rio
Deze zomer zal Ruben elke week in actie komen op toernooien in zowel Nederland als België. Hierbij zal de zeventien jarige tennisser ook steeds vaker bij de senioren meedoen. In september zal hij afreizen naar Rio de Janeiro, waar hij als stagiair via het Talents4Tokyo-project de Paralympische Spelen een week lang van dichtbij mag meemaken.
 
Foto's en film Arjen Vos (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel