Cadeautje SLS bij opening atletiekbaan zeer welkom

 “Ik ben blij man!” Met deze legendarische lijfspreuk van topatleet Churandy Martina opende AVA-voorzitter René Spitteler zijn toespraak afgelopen zaterdag tijdens de feestelijke opening van de nieuwe atletiekbaan. Het mooiste cadeau kwam voor de vereniging van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) die bijna twee ton schenkt voor de bouw van het nieuwe clubhuis.

De blijdschap van bestuursleden en leden was dan ook begrijpelijk. De weg naar de nieuwe baan toe leek volgens de voorzitter wel een marathon.

Deze marathon begon achttien jaar geleden al, in 2001. Tennisburen All Out gaven toen al te kennen hun tennispark uit te willen breiden. AVA ging hierin mee en ontelbare gesprekken, briefwisselingen en rapporten volgden.

“In de tussentijd werd de kwaliteit van de atletiekbaan steeds minder en kwam zelfs de veiligheid in het geding,” legt Spitteler uit. “De kosten van het broodnodige groot onderhoud werden hoger en hoger. Er moest nodig iets aan gedaan worden.”

Niet zonder slag of stoot
Maar dan was daar zaterdagmiddag eindelijk de officiële opening. Wethouder en locoburgemeester Robert van Rijn had de eer om deze te verrichten samen met de drie jonge AVA-atleetjes Lotte en Linne Vis en Kaat de Vries. En ook AVA-coryfeeën en trainers Bert Witpeerd en Ad van der Jagt hielpen mee.  

“Ook ik ben heel blij,” zei de wethouder tegen de vele toeschouwers. “De voorbereidingen zijn niet zonder slag of stoot gegaan. En het geduld van de vereniging is behoorlijk op de proef gesteld. Maar het clubbestuur is er altijd in blijven geloven. Er is lang gepraat, maar de nieuwe baan is er uiteindelijk gekomen.”

Grote renovatie
Van Rijn gaf aan dat het enthousiasme en het vertrouwen om er met elkaar een succes van te maken snel groeide. “Er is constructief goed samengewerkt tussen de vereniging, de adviesbureaus, de aannemer, ESA en de gemeente. Ik wil daar iedereen voor bedanken. Vooral het bestuur en alle vrijwilligers.”

Niet alleen de baan is aangepakt. “De verspringbak en twee insteekbakken voor het polsstokhoogspringen zijn vervangen, het onderdeel kogelstoten is geschikt gemaakt voor mindervaliden en er is een nieuwe kooi met kunstgras gekomen voor het discuswerpen. En het gazon op het middenterrein is gerenoveerd en het hekwerk langs de baan en de verhardingen rond de baan zijn vervangen.

Een hele grote renovatie dus. En dit verdient de moeder der sporten ook. Het is een sportaccommodatie die up-to-date is en waar jong en oud volop kan sporten de komende jaren”

Dankbaar        
Voorzitter Spitteler noemde oud-wethouder Sport Gertjan van der Hoeven en wethouder Robbert-Jan van Duijn nog specifiek. “Zij hebben zich beiden hard gemaakt binnen het college van B&W en later in de gemeenteraad, om de atletieksport voor Aalsmeer te behouden. Daar zijn we hen dankbaar voor.

Door uiteenlopende redenen kwamen er echter enige horden op de weg naar renovatie. De gemeenteraad moest zich opnieuw uitspreken over inmiddels een stuk duurdere renovatie. Door al het voorbereidende werk in eerdere jaren en een dit keer wel voortvarende aanpak, kon al in april 2019 met de uitvoering worden begonnen. Boven verwachting snel. Een knap staaltje werk van alle betrokkenen.”

Tot slot bedankte hij “de bekwame” extern projectleider Peter Leijten van de gemeente, adviesbureau Middelkoop, de Atletiek Unie, Ingenieursbureau Antea, hun onderaannemers, alle betrokken medewerkers van de gemeente en met name Marjo Hoek, Projectleider Sport en Groen, team Realisatie afdeling Projecten en Advies Buitenruimte en van AVA Erik Witpeerd, Richard Zethof, Fred van Andel en Cor Hermanns. En ook de omwonenden werden genoemd voor hun geduld.

Donatie SLS
De nieuwe atletiekbaan ligt er nu, maar er is nog veel werk aan de winkel voor AVA. Het nieuwe clubgebouw moet nog gefinancierd en gebouwd worden. De gemeente is volop bezig met de voorbereiding voor de nieuwe kleed-en doucheruimte en AVA regelt zelf de nieuwe aangrenzende kantine. Hiervoor is nog geld nodig. De sponsorcommissie heeft al veel geld bij elkaar gekregen, maar moet door middel van creatieve oplossingen nog meer bij elkaar weten te sprokkelen.

René Spitteler mocht tijdens zijn toespraak het heugelijke nieuws bekend maken dat de SLS heeft laten weten 190.000 euro te schenken. Hiermee komt het nieuwe clubgebouw voor de Aalsmeerse atletiekvereniging weer een stapje dichterbij. Dat hij zijn toespraak soms moest stoppen door de herrie van overvliegende vliegtuigen vond hij deze keer dan ook minder erg.

Eerste officiële wedstrijd
Zaterdag had de sponsorcommissie voor een gevarieerd programma gezorgd. Zo waren er een 400 meter baanloop waar iedereen aan mee kon doen en demonstraties van de steeple chase, kogelstoten en hinkstapspringen. Aan het einde van de middag was er een officiële 1500 meter wedstrijd met elektronische tijdwaarneming.

Bij de heren vielen Corné Timmer, Wessel Heil en Tetsuro Nishida in de prijzen. Gwen Alewijnse, Tara Ozinga en Simone Boerlage mochten bij de dames de prijzen mee naar huis nemen.

Ook konden er nog stukjes oude baan worden gekocht, virtuele stukjes nieuwe baan en was er een loterij met meer dan 50 leuke prijzen, geschonken door Aalsmeerse winkeliers. Voor de kinderen was er een springkussen en aan de innerlijke mens werd gedacht door de snackkar en bar.

Tekst: Ilse Zethof

Foto's (vanaf boven:) de officiële opening door locoburgemeester Robert van Rijn en AVA-voorzitter René Spitteler bijgestaan door (van links naar rechts) Bert Witpeerd, Linne en Lotte Vis, Kaat de Vries en Ad van der Jagt. 
Veel belangstellenden bij de opening. Pien de Vries geeft een demonstratie kogelstoten. Lotte Zethof (links) en Tara Ozinga lieten zien wat steeple chase is. Werkzaamheden aan de baan door Antea Group  (Foto Antea).
 Wessel Heil (links), Corné Timmer en Tetsuro Nishida vielen in de prijzen bij de 1500 meter baanloop (foto's Ilse en Richard Zethof) 

(advertentie)

Lees vorig bericht

Twee weekjes ‘rust’ door onderhoud Aalsmeerbaan

Lees volgend bericht

TVK komt na twee jaar weer met revue


1 Reactie

  • s.l.s geeft een cadeautje .Geld o.a. van de provincie noord-holland en het ministerie van verkeer en waterstaat. Makkelijk een cadeautje geven van geld door de burgers betaald.Een bijdrage is welkom wegens extra kosten.Prima mooi voor de vereniging. Wij onder de Aalsmeerbaan komen na de isolatie 12 jaar geleden ook extra kosten tegen wegens vervanging van isolatie .Glas roosters e.a. Probeer maar een vergoeding te krijgen bij S.l.S. geen enkele kans.Individueel gedupeerden worden niet geholpen.spreek uit ervaring. Nogmaals prima 2 ton
    voor een clubhuis.Maar dit is bij veel bewoners niet uit te leggen. Onbegrijpelijk dat onze bestuurders dit accepteren van sls. Henk de Vries

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *