‘Burenruzie’ in Kwakels voordeel beslecht

In De Kwakel kunnen de voorbereidingen voor het kampioensfeest van KDO gewoon doorgaan. Tegen RKAV werd een zeer krappe winst behaald. Volgens de objectieve toeschouwer was de 0-1 eindstand niet echt verdiend. RKAV toonde vechtlust, had de beste kansen maar ook de meeste pech in de afronding. De pakweg 240 bezoekers beleefden in elk geval een spannende derby.

Voor RKAV stond er behalve prestige weinig op het spel. De zondagvoetballers uit de Hornmeer zijn met nog vier wedstrijden te gaan veilig voor directe degradatie maar moeten nog wel een klein beetje oppassen voor de nacompetitie. Dat betekende vrijuit voetballen. In tegenstelling tot koploper KDO dat moest winnen om het gat van vier punten met de nummer twee in stand te houden. Daardoor werd het een aantrekkelijke pot voetbal.
 
Jong talent
Trainer Erwin Mönnich zag in deze wedstrijd een mooie gelegenheid om wat jong talent te laten snuffelen aan het echte werk. Dat pakte bepaald niet verkeerd uit. Jeroen Ezink, nog A-junior, zorgde voor paniek in de Kwakelse verdediging. Ezink dwong Mathijs Molleman tot een overtreding die direct op de bon ging.
 
Verlossend
Het publiek veerde op bij een mooie één-twee tussen Fabian Waayman en Rody Springintveld waarbij Waayman oog in oog met de Kwakelse keeper de bal via de lat overschoot. Daarna drong KDO weer aan middels een paar corners. De verlossende goal kwam 20 minuten voor tijd. Keeper Stefan van Halm kon een vrije trap van de linkerkant niet helemaal onschadelijk maken. Via het lichaam van de doelman scoorde Sven Vlasman van dichtbij de 0-1.
 
Penalty… of niet?
De moegestreden voetballers gingen tot het uiterste. RKAV om een punt te sprokkelen, KDO om de winst uit te bouwen. Die missie mislukte bij beide teams. Het bleef bij die ene goal. Ook al hoopte heel RKAV op een penalty toen Waayman ten val kwam in het strafschopgebied. Op voetbalinaalsmeer.nl is een samenvatting op video te bekijken van de wedstrijd. De kijker mag zelf beoordelen of het wel of geen strafschop was…
 
Bron: Voetbal in Aalsmeer
 
Foto’s Jaap Maars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin