Breda te sterk voor handbalsters

Het was een zware kluif zaterdag voor de handbalsters van FIQAS Aalsmeer. Ze verloren thuis in de Bloemhof met 19-25 van een sterker United Breda. Na twee achtereenvolgende nederlagen staan ze in de middenmoot van de eerste klasse, met 6 punten uit 5 wedstrijden.

In het begin van het duel tegen het snelle Bredase team wilde het niet vlotten. Waar veel lukte bij de tegenstander, was het behelpen bij Aalsmeer. Na 3-3 scoorde United Breda voor de rust nog acht keer, waar Aalsmeer drie treffers tegenover zette.

Onvermoeibaar
In de tweede helft, begonnen bij een 6-11 stand, drong Breda verder aan. Het kwam zelfs tot een maximaal verschil van tien punten, bij 10-20. Toen begonnen de Aalsmeerse dames zich terug in de wedstrijd te knokken. Vooral onder impuls van de zaterdag weer onvermoeibare Samentha de Soet, die een paar practige punten op haar naam schreef. Maar dichterbij dan vijf punten, bij 18-23, kwamen ze niet. De eindstand werd 19-25.

Zondag speelt FIQAS uit tegen Targos/Bevo, dat op gelijke hoogte staat.

Bron: HV FIQAS Aalsmeer