BeNeLux-avontuur mislukt, op naar landstitel

Na een mislukte Belgische trip met twee nederlagen een week eerder, ging het afgelopen weekend ietsje beter in Luxemburg. FIQAS Aalsmeer won zaterdag van Red Boys Differange met 22-23. Zondag verloor de eredivisietopper van Handbal Kaerjeng met 36-30.

Maar die zondagmiddag was al zeker dat de Aalsmeerders de eindronde in de BeNeLux Liga, de Final Four, zouden missen. Volendam en Lions haalden het wel, evenals Initia Hasselt en Achilles Bocholt, dat Aalsmeer wipte.

Iedereen speeltijd
Red Boys nam zaterdag in de eerste helft het heft in handen en stond bij rust met 12-9 voor. Daarna herstelde Aalsmeer zich en na 16-17 was de situatie omgekeerd. Het waren de Aalsmeerse handballers die steeds voorkwamen. Uiteindelijk werd het 22-23.

Zondagmiddag tegen Kaerjeng ging het nergens meer om, de beslissing was immers zaterdagavond gevallen toen Achilles zijn duel gewonnen had. Trainer/coach René Romeijn gaf daarom al zijn manschappen speeltijd. Het ging aanvankelijk aardig gelijk op, maar de Luxemburgers wonnen tenslotte met 36-30.

Slotduel tegen Lions
FIQAS kan zich nu op de landstitel gaan concentreren. De winst in de reguliere competitie is al binnen. Het slotduel zaterdag uit tegen Lions doet er wat het resultaat betreft niet meer toe. Straks volgt de nacompetitie in de kampioenspoule. Daar is het te doen.

Bron: HV Aalsmeer
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin