Belangrijke overwinningen voor FC Aalsmeer en RKDES

Eindelijk weer een winstpartij voor eersteklasser FC Aalsmeer. Na drie nederlagen en twee keer een gelijkspel kwam de 2-0 thuiswinst op het laaggenoteerde Vitesse Delft als geroepen voor de roodgroenen. De formatie van Van Garderen blijft daardoor uitzicht houden op een hoge notering in 1A.

Aanvoerder Burak Sitil (foto) scoorde zaterdag zijn 25e competitietreffer voor FC Aalsmeer. Hij scoorde uit een penalty, gegeven nadat Kocon gevloerd werd. Smet op de zesde competitiezege was de onnodige rode kaart (na twee keer geel) voor aanvaller Lulinho Martins. De eerstvolgende wedstrijd eind januari tegen XerxesDZB zal de spits moeten missen.

“Sprankelend was het niet, maar daar ging het vandaag ook niet om. De drie punten, dat was het belangrijkste. Dat is gelukt en daarom staat hier een tevreden man wat betreft het resultaat,” aldus FC Aalsmeer-trainer Van Garderen na afloop.

Op de valreep van dit voetbaljaar boekte zijn ploeg dus weer eens een overwinning. Na drie nederlagen en twee remises was dat zeer welkom.

Ook van deze wedstrijd maakte voetbalinaalsmeer.nl weer een videoverslag in opdracht van de businessclub van FC Aalsmeer.

Indy van Koert goudhaantje
“Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunten, maar ik ben blijer met de drie punten,” aldus Indy van Koert na de gewonnen wedstrijd van RKDES in en tegen Stompwijk. 

Hij betrok en bedankte nadrukkelijk zijn mede spelers na de winstpartij. Van Koert was met vier doelpunten voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de 2-5 overwinning. Na de snelle openingstreffer van Robin van der Steeg in de zesde minuut kon RKDES de kleedkamer opzoeken met een 0-3 voorsprong na twee doelpunten van Van Koert.

Ploeggenoten
Van Koert na afloop: “Zonder mijn ploeggenoten maak ik niet zoveel doelpunten. Bij mijn eerste goal (de 0-2) gaf Maarten van Putten een mooie voorzet, waardoor ik de bal bij de tweede paal kon intikken en bij de derde schoot Lennart Kok de bal eerst op de paal, waarna ik de terugkomende bal kon aannemen en in het doel kon schieten.”

Na de rust was de ploeg niet scherp, constateerde de spits. “Misschien waren we wel iets te gemakzuchtig, waardoor Stompwijk kon terug komen tot 2-3. Maar nadat Rutger Spargaren in het veld kwam voor Maarten van Putten kregen we de wedstrijd weer onder controle. Rutger bracht meer snelheid in het spel en gaf ook de voorzet waaruit ik 2-4 kon maken,” aldus het goudhaantje Van Koert die in de laatste minuut ook nog de 2-5 wist te scoren. 

Tweede plaats
Afsluitend zei Van Koert: “Het is wel lekker om de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Door het puntenverlies van Nicolaas Boys en Altior blijven we op de tweede plaats en doen dus goed mee in deze klasse, iets wat trainer Jesse Donker beaamde. “We staan er goed voor,” aldus de oefenmeester.

RKDES gaat met een goed gevoel de winterstop in. De eerstvolgende wedstrijd is thuis op 28 januari tegen SJZ.

Zondag afgelast
De uitwedstrijd van FC Aalsmeer (zondag) tegen Kickers'69 in Leimuiden werd afgelast.

Bron: voetbalinaalsmeer.nl, tekst RKDES Gerard van Schaik, foto's Jaap Maars (zie ook de gallery onder de advertentie van Outlehomedezign)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel