Basketballers richten vizier weer op winnen

Na de klap die Volendam vorige week aan Aalsmeer uitdeelde, herpakten de basketballers van BV Aalsmeer zich zondag keurig. Ze zegevierden in de Proosdijhal met 85-74 over DED. Daarmee houden ze koploper Volendam op schootsafstand.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de spotlights gericht op de jeugd. Een aantal van hen kreeg een scheidsrechtersdiploma uitgereikt. Roy Jagerman werd verkozen tot jeugdlid van de maand en ontving een shirt met handtekeningen van het eerste team.

Het begin van Aalsmeer was sterk, zoals zo vaak. Maar na een tussenstand van 16-4 kroop DED weer dichterbij. Na het eerste kwart stond het 24-17. Ook het tweede bedrijf was, na een lastig begin, voor Aalsmeer, dat de pauze inging bij 45-33. Beste schutter in dat kwart was Sebastiaan Stokman met 10 punten.

Mooie aanvallen
In het derde kwart zette DED alles op alles en wist het veel punten dicht bij de basket te scoren. Bij het ingaan van het slotbedrijf was het verschil nog maar 4 punten, 59-55. Met mooi uitgespeelde aanvallen en prachtige passes konden de Aalsmeerders hun voorsprong echter weer vergroten. De eindstand was 85-74. Topscorer bij BV Aalsmeer was Stokman met 20 punten.

Bron: Jan Kwak