Basketballers hebben zilver in eigen hand

Zondag spelen de Aalsmeerse basketballers hun laatste competitiewedstrijd. De inzet is de tweede plaats op de ranglijst. Zilver is haalbaar, want ze nemen het op tegen rodelantaarndrager DWV. Het devies is simpel: behalve winnen veel scoren. De mannen hebben precies hetzelfde puntenaantal én doelsaldo als Alkmaar Guardians en mogen dus aan de bak. Het duel in de Proosdijhal begint zondag om half twee.

Afgelopen zondag ontdeden de Aalsmeerse basketballers zich alvast van Windmills, dat net als Aalsmeer en de Alkmaarders aasde op plek twee. Ze wonnen met 73-59. De winst betekende een revanche op de Zaankanters, die het eerste duel dit seizoen in hun voordeel beslechtten.

Driepunters
In het eerste kwart bouwde Aalsmeer een voorsprong op van 19-6. Daarna zakte het team, zoals vaker gebeurt, wat in en sloop de tegenstander dichterbij. In het derde kwart liep het weer soepeler en kwamen de punten, waaronder twee driepunters van Tijs Buskermolen. Pas in het sluitstuk kwam Jeroen Vendrik flink tot scoren, maar het waren wel direct acht punten achtereen.
 
Topscorer was Buskermolen met 16 punten, Vendrik kwam tot 14 punten.

Bron: Jan Kwak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel