Avondvierdaagse zonnig verlopen

Er deden dit jaar 462 geregistreerde wandelaars mee aan de avondvierdaagse.  “Geen record,” zegt mevrouw W. Van Drunen namens de Aalsmeerse Wandelsportvereniging die het evenement organiseert. “Dat komt omdat de Rijsenhoutse Immanuelschool voor het eerst in 29 jaar niet meeliep. Ze zeiden dat ze dit jaar hun eigen vierdaagse gingen organiseren. De medailles lagen al voor ze klaar maar die sturen we dan maar terug naar de bond.”
 
Gisteravond werden de lopers feestelijk ingehaald met begeleidende marsmuziek van drumband ‘Ophelia’. Verzamelpunt was de Jozefschool. Van de Gerberastraat tot de Sportlaan werd de laatste kilometer afgelegd. Met bosjes bloemen, een zak snoep en natuurlijk een medaille als ultieme beloning bij de finish.
 
Supermarktactie
De deelnemers hadden het deze week enorm getroffen met de omstandigheden. Soms wat winderig, maar elke dag zonnig en een lekkere temperatuur. De plaatselijke supermarkten bleken te porren voor een sponsoractie. Jumbo, Hoogvliet en Albert Heijn deelden onderweg appels en ijsjes uit als aanmoediging. Het werd zeer gewaardeerd.
Welletjes
Mevrouw Van Drunen heeft het wandelevenement nu voor de 50e keer meehelpen organiseren en vindt het nu welletjes. “Ik ben 89 jaar en draag het stokje graag over aan anderen.”
 
Er waren ongeveer tien afvallers.
 
Foto’s: De vierdaagse trekt door de Linnaeuslaan (Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin