Averij in Volendam

Met nog drie duels voor de boeg in de BENE-League stijgt de spanning over welke ploegen zich naast koploper Bocholt en Visé gaan plaatsen voor de Final Four eind maart in Antwerpen. Green Park Aalsmeer verzuimde zaterdag de kansen op kwalificatie te vergroten, de formatie van Bert Bouwer verloor in een hectisch en soms bikkelhard duel met 19-18 van Kras Volendam. De Aalsmeerders blijven staan op plek vier, Lions dat eveneens tegen verlies opliep is met BEVO (een duel minder gespeeld) de belangrijkste concurrent. Volendam behoudt door de nipte winst ook nog de mogelijkheid op plaatsing.Green Park ging in de streekderby tegen de oranjehemden niet goed om met de spanning en de omstandigheden. De hectiek vanaf de tribune en op de vloer van sporthal Opperdam gingen tijdens het enerverende duel in het vissersdorp af en toe met beide ploegen aan de haal. De bezoekers, inmiddels behept met de nodige ervaring, konden het hoofd het minst voldoende koel houden. Het opgewonden thuispubliek en enkele nadelige beslissingen van het arbitrale duo kregen teveel vat op de Aalsmeerders. Na afloop een zichtbaar verhitte en ontstemde Bouwer (foto boven) die met bijna alles en iedereen in discussie ging.Matige afwerking
De trainer zag zijn ploeg in de eerste helft aardig acteren. Zonder groots spel werd na een stroef begin een achterstand omgebogen naar een ruime 2-6 voorsprong. De ruststand van 6-8 vertelde veel over de matige afwerking en over het sterke verdedigingswerk van beide teams waarbij doelman Marco Verbeij en Gerrie Eijlers (38) zich flink konden onderscheiden. De gelouterde goalie van de thuisclub stopte onder meer drie strafworpen.
Thuisaanhang roerde zich
Na de pauze ging het geleidelijk minder met de bezoekers. De lange tijd gekoesterde voorsprong glipte Green Park halverwege de tweede helft langzaamaan uit de vingers. In de 40e minuut 13-11 op het scorebord. Vanaf dat moment nam de spanning toe in de Opperdam, de thuisaanhang ging zich steviger roeren en het spel werd van weerszijden harder. Green Park liet zich in eerste instantie niet opzij zetten, tot 17-17 en met nog drie minuten op de klok was er nog van alles mogelijk in het palingdorp.

Hartstochtelijk
In de slotfase bouwde Kras Volendam een marge op naar twee treffers (19-17), Green Park kwam vervolgens nog terug tot 19-18 maar slaagde er niet in nog langszij te komen bij de thuisclub dat hartstochtelijk vocht om in de race te blijven voor de Final Four. Met de nipte 19-18 winst slaagden de Volendammers daar uiteindelijk in. De ploeg van Peter Portengen op de ranglijst aan het vinkentouw, voor Green Park nog lastige weg naar plaatsing.Programma
Zaterdag 2 maart een thuiswedstrijd tegen het al geplaatste VISÉ, vervolgens de reis naar het Belgische Tongeren en wellicht als  apotheose op 9 maart de wedstrijd tegen BEVO in het Limburgse Panningen. Op dinsdagavond 12 maart speelt de hoofdmacht kwartfinale beker in en tegen Houten. Diezelfde avond gaat het derde team van Green Park zich eveneens proberen te plaatsen voor de halve finale, tegenstander is Kras Volendam. Dit duel wordt gespeeld in Volendam.

Stand:

Bocholt     19-35

Visé        18-32

OCI-Lions   19-25

Greenpark   19-23

Bevo        18-22

Volendam    19-21

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars. Zie ook de fotogallery onder de advertentie van HRAdministratieanker.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin