AVA en All Out teleurgesteld door uitstel renovatieplannen

Bestuur en leden van atletiekvereniging AVA zijn niet blij. Ruim twee jaar geleden kregen ze te horen dat ze een nieuw clubgebouw mochten gaan bouwen en dat de atletiekbaan gerenoveerd zou worden, maar deze beslissing staat nu op losse schroeven. 

De plannen zijn door de gemeente uitgesteld tot nader order. Ook tennisvereniging All Out is hier de dupe van. Zij wachten ook al jaren totdat ze extra banen kunnen aanleggen op de plek waar nu de AVA-kantine staat.

Eigen initiatief
De gemeenteraad ging in juni 2016 akkoord met het voorstel van toenmalig wethouder sport Gertjan van der Hoeven voor renovatie van de atletiekbaan aan de Sportlaan en een nieuw clubgebouw dichterbij de baan. Dit besluit leek in één keer een einde te gaan maken aan een jarenlange periode van nauwelijks onderhoud aan de atletiekbaan en ruimte vrij te maken voor tennisvereniging All Out.

De samenwerking met de gemeente leek goed en vooral AVA ging er vol voor en kwam met ideeën. Mede doordat AVA samen met de Atletiek Unie een baanontwerp en met een eigen architecte een clubgebouwontwerp inbracht, kon snelheid worden gemaakt.

Flinke tegenvallers
Echter, nadat de gemeenteraad positief had besloten op basis van een begroting met enkele stelposten en aannames, duurde het nog negen maanden voordat de gemeente een projectleider had gevonden die de uitvoering van dit project kon leiden. Zes maanden na zijn komst en vele gesprekken met AVA en All Out later, bleek deze externe kracht nagenoeg niets tot stand gebracht te hebben. Vanaf begin september 2017 ging een nieuwe, wel daadkrachtige projectleider, gesteund door een kundig team, pas echt met dit project aan de gang.

Helaas kwam ook aan het licht dat de oorspronkelijke begroting voor baanrenovatie, clubgebouw en sloop oude clubhuis van 920.000 euro niet toereikend meer was. Tegenvallers zijn met name de onnodig opgelopen kosten van voorbereiding, de onderlaag van de baan uit 1985 die volledig moet worden vervangen, de kosten van aannemers die intussen explosief zijn gestegen en de extra kosten voor verwijdering van het asfalt om uitbreiding van twee buitenbanen door tennisvereniging All Out mogelijk te maken.

Volgens recente berekeningen is er circa 500.000 euro meer nodig, waarmee de gemeenteraad eerst akkoord moet gaan.

Niet doorpakken
Het vorige College heeft in februari 2018 besloten om de extra kredietaanvraag pas ná de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 aan de gemeenteraad voor te leggen. Begin juli deelde de nieuwe wethouder sport Robbert-Jan van Duijn aan de besturen van All Out en AVA mee dat het pas aangetreden College besloten heeft om het benodigde extra krediet niet in de Lentenota van 12 juli op te nemen, maar pas ná het zomerreces aan de Gemeenteraad voor te leggen.

Politiek gezien wellicht begrijpelijk, maar voor AVA en All Out is het meer dan teleurstellend dat in dit dossier – dat al sinds 2005(!) speelt – niet wordt doorgepakt. Omdat de baanrenovatie alleen in de zomermaanden kan worden uitgevoerd, leidt dit uitstel er mogelijk toe dat de inmiddels onveilige atletiekbaan niet meer in 2019 kan worden gerenoveerd, maar zal worden doorgeschoven naar 2020. Het binnenhalen van grote wedstrijden en Aalsmeer op de atletiekkaart te zetten is hiermee ook uitgesteld. 

Bittere pil
Een bittere pil voor de leden van AVA, de deelnemers aan loopclinics en baanwedstrijden, de vele basisschoolkinderen die jaarlijks meedoen aan de schoolatletiekdag en hun sportdagen bij AVA houden en de leerlingen van het Wellantcollege die in de lente en zomer hun sportles op het AVA-complex krijgen. 

Uiteraard is ook All Out over dit uitstel hevig teleurgesteld omdat ook de uitbreiding van hun tennispark opnieuw vertraging oploopt.

AVA wil daar graag aan mee werken, maar kan de fondsenwerving voor een nieuw clubhuis, mede met hulp van Rabobank en NOC/NSF, pas opstarten na een tweede positief besluit van de Aalsmeerse gemeenteraad over de atletiekbaanrenovatie.

Foto's: loopevenementen bij AVA en een tennisclinic bij Allout (foto's AVA en AV), een bewerking van hoe de beide sportverenigingen de aanpassingen van hun complex graag zouden zien. Klik om te vergroten. (foto All Out)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel