AVA atleten op dreef tijdens baanloop

Door: redactie. Woensdagavond werd het fonkelnieuwe complex van AVA gebruikt voor de traditionele AVA Waterdrinker Baanloop. Vast en zeker geïnspireerd door de Olympische prestaties van de Nederlandse atleten in Tokio, stonden 65 deelnemers aan de start op de atletiekbaan aan de Sportlaan.

In de eerste heat ging veel aandacht uit naar het AVA-supertrio Bas Stigter (op de foto hierboven links), Stefan Wolkers (midden) en Wessel Heil (rechts), die samen een snelle 3 kilometer wilden lopen. Dat verliep naar wens. Bas won en was dik tevreden met zijn 8:58, maar bleef nog wel ruim tien seconden boven zijn eigen baanrecord. Stefan (9 minuten rond) en Wessel (9:23) liepen wel dikke persoonlijke records. Het elfjarigeAVA-jeugdlid Lars Arends liep ook sterk en had voor zijn 3 kilometer slechts 14 minuten en 15 seconden nodig.

De 5 kilometer werd bij de mannen na een fraaie vlakke race gewonnen door Brent Pieterse uit Nieuwkoop. Net als vorige maand en met 16:43 in precies dezelfde eindtijd. Bij de vrouwen scherpte Jolijn Swager van Leiden Atletiek haar eigen baanrecord aan. Zij slechtte met 17:55 voor het eerst de 18 minuten grens. In de tweede heat hielpen de AVA-ers Michel Hoekstra (22:23) en Arnout Hendriks (22:40) elkaar naar mooie tijden. Ook de clubmaatjes Graciela Jharap, Tess van der Pol en Hans Bakker mogen trots zijn op hun prestaties. De volledige uitslag, alle rondetijden en foto’s van deze baanloop zijn te vinden op www.avaalsmeer.nl.

De volgende AVA Waterdrinker Baanloop is op woensdagavond 8 september 2021.

Foto AVA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin