Almere aan kop na eerste zeildag

Op de eerste dag van de derde speelronde van de Eredivisie Zeilen werden de deelnemers geconfronteerd met pittige omstandigheden. Windkracht vijf met uitschieters naar zes. Tijdens de briefing voorspelde wedstrijdleider Alex Hoeve dat de jongens van de mannen gescheiden zouden worden. Clubs die veel trainingsuren gemaakt hebben, zoals VWDTP en Giesbeek deden het opvallend goed. Favoriet Almere Centraal zeilde foutloos en won alle zes wedstrijden. Zeilteam Westeinder staat op een dertiende plaats in een vloot van achttien boten.
 
Er wordt gezeild in zes boten van het type J/70, geleverd door de organisatie. De deelnemers wisselen na elke race, van maximaal 15 minuten, van boot. Na drie races hebben alle 18 deelnemende clubs één wedstrijden gezeild. Alle deelnemende verenigingen kwamen op de eerste dag zes keer in actie.
 
Bootbeheersing
Stuurman John den Engelsman van Almere Centraal gaf de volgende toelichting: “Ons team was er helemaal klaar voor. Er stond flinke wind maar het was prima zeilweer. Wij hebben niet veel fouten gemaakt en anderen wel. Met dit weer hebben wij iets meer bootbeheersing dan de andere teams. In licht weer is dat iets minder belangrijk. Maar ook in die omstandigheden hebben we het, bijvoorbeeld in Giesbeek, goed gedaan.”
 
Concurrenten
De teams van Giesbeek en Groningen worden voor het vervolg van de zeilrace gezien als de grote concurrenten van Almere. “Dat zijn ook de teams die veel trainen,” zegt Den Engelsman, “Giesbeek heeft zijn eigen boot bijvoorbeeld. De teams die het ons tot nu toe het meest lastig maakten, zoals Sneek en Roermond, hadden vandaag een mindere dag.”
 
Goed te volgen
Vandaag gaat de Eredivisie Zeilen verder met flight zeven tijdens alle andere activiteiten van de Westeinder Water Week. De wedstrijden zijn goed te volgen vanaf de wal bij het Westeinder Paviljoen en worden voorzien van deskundig commentaar. Voor de (jeugdige) bezoekers is het ook mogelijk om zelf te watersporten tijdens de diverse watersportonderdelen.
 
Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel