Alleen winst voor Aalsmeer zaterdag

FCAalsmeer zaterdag blijft juichen (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door Matthijs Bos: Het voetbalweekend, menig hart gaat er wellicht harder van kloppen. Behoudt Aalsmeer Zaterdag de koppositie, krijgt RKDES druk op de top drie en speelt Aalsmeer Zondag zich naar de eerste driepunter?

De zaterdagvoetballers onder leiding van Ted Verdonkschot namen het op in en tegen Woudenberg. Ook een promovendus in 1B. Woudenberg wist slechts twee keer te winnen en nog een keer gelijk te spelen. Aalsmeer, dat sinds eind september geen één wedstrijd verloor, verkeert in uitstekende vorm en was dus de favoriet. Die favorietenrol werd waargemaakt door de Aalsmeerders, die weliswaar een achterstand moesten slikken, maar toch als winnaars van het veld stapten.

Aalsmeer begon namelijk matig aan de wedstrijd. Slordigheden gaven de gastheren een voorsprong, die daarmee ook de rust ingingen. Na de thee bracht Verdonkschot Mike Dam en Daan Vaneman in, en plotseling begon Aalsmeer beter te voetballen. Luke Vahle schoot al na twee minuten in de tweede helft, de gelijkmaker binnen. Opvallend moment in de wedstrijd was het opstootje tussen Mike Vreekamp en een speler van Woudenberg. Na slaande bewegingen van beide kanten stuurde de scheidsrechter beide spelers van het veld met rood, en stonden er plotseling nog maar 20 man op het veld. Axel Wendt was zoals vaker belangrijk voor Aalsmeer. Door een goede actie van de middenvelder kwam de bal bij spits Vahle terecht die niet verzuimde te scoren. Wendt was bij de 1-3 de gevierde man, nadat hij van een afstand de bal in de touwen schoot, en daarmee ook de eindstand bepaalde. Vanavond haalt Aalsmeer de gestaakte wedstrijd tegen SVL (2-2) in. Daarna volgt (ook voor RKDES en Aalsmeer Zondag) een lange winterstop tot het weekend van 20 januari.

Goede seizoenstart valt in duigen
RKDES wist weer niet te winnen, na een sterke seizoenstart verliezen de Kudelstaarters de laatste weken veel punten en haken daarom af bij de hoog geklasseerde ploegen. Ditmaal verloor DES van TAVV in eigen huis. Door een grote ziekenboeg mist de selectie veel belangrijke spelers, en is DES inmiddels afgezakt naar plek zeven in 3A. DES verloor de wedstrijd met 1-2. Lennart Kok scoorde de enige goal voor de Kudelstaarters.

Het zit Aalsmeer Zondag niet mee
Aalsmeer zondag verloor opnieuw , al was het op bezoek bij ROAC in Rijpwetering met minimaal verschil. Het wil nog niet lukken voor de jonge selectie. Ditmaal slaagde Aalsmeer er niet in om de 0-1 voorsprong door te trekken naar een resultaat. Jeroen Ezink scoorde de enige goal voor Aalsmeer. In de tweede helft zat het niet mee voor Aalsmeer. Waar de ploeg van Bas Groenveld gezien het vertoonde spel eigenlijk recht had op een tweede goal, kreeg het juist de 1-1 tegen. Daarna schakelde ROAC een tandje hoger en ging er ook nog met de overwinning van door.

(Bron: voetbal in Aalsmeer)