Alleen FCA Zaterdag pakt drie punten

Marijn van Wandelen hield opnieuw zijn doel schoon

Door Matthijs Bos. FC Aalsmeer Zaterdag ging afgelopen weekend op bij bezoek bij laagvlieger Argon. De ploeg van Ted Verdonkschot zet een sterke ongeslagen reeks neer in 1B. Na een ruime overwinning op vv de Meern een week eerder, was ditmaal Argon de pineut. Ondanks het gemis van vele geblesseerde spelers trok Aalsmeer met 0-2 aan het langste eind.

Aalsmeer startte sterk aan de wedstrijd maar ging met 0-0 de rust in. Een domper was de rode kaart voor Jelmer van der Kamp aan het begin van de tweede helft na een vermeende ‘schoppende beweging’ richting de tegenstander. Ondanks de numerieke minderheid kwam Aalsmeer met nog een half uur op de klok op voorsprong. Mike Dam schoot de bal uit een rebound in het goal. Vlot daarna ging Dam met een blessure van het veld af. Uiteindelijk gooide Luke Vahle de wedstrijd in het slot met een knappe kopbal, zijn vijfde competitietreffer alweer. Aalsmeer knokte zich daarmee naar een tweede plek. Vanwege een oneven aantal teams is Aalsmeer komende week vrij en kan het zich volledig voorbereiden op het treffen met nummer 3 Batavia ’90’.

RKDES gelijk
RKDES kijkt wat minder fijn terug op het weekend. De Kudelstaarters gingen op bezoek bij LVV Lugdunum die laag geklasseerd staat in 3A. Door doelpunten van Rik Verkuijl en Benjamin van Gastelen stond DES er tot het begin van de tweede helft goed voor. Tot het moment dat Lugdunum strijdlustiger werd. Door vele hoge ballen en slecht omschakelen van RKDES ontstonden er kansen voor de thuisspelende ploeg die uiteindelijk nog twee keer wist te scoren. Uiteindelijk mocht DES blij zijn met een gelijkspel. De Kudelstaarters doen nog volop mee in de strijd om de periodetitel. Volgende week komt concurrent ESTO op bezoek. Zaak dus om niet te verliezen.

Dave Leenders omspeelt zijn tegenstander

Aalsmeer Zondag blijft puntloos
Aalsmeer Zondag leek af te stevenen op het eerste handje punten in 3C. De formatie van Bas Groenveld kwam thuis tegen PVC al binnen 35 minuten op een 2-0 voorsprong dankzij goals van Tijn Luijten en Joost Ezink. Ondanks het hoopgevende begin ging Aalsmeer toch onderuit. Na rust de zetten de bezoekers de boel om in een 2-4 overwinning en wacht Aalsmeer nog steeds op de eerste punten.

(Bron: Voetbal in Aalsmeer, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna)