Aftrappen met… Mark Ruessink

Mark Ruessink in actie tegen Legmeervogels

In aanloop naar de komende voetbalzaterdag waarop FC Aalsmeer thuis aantreedt tegen RVC’33 uit Reeuwijk, lichten we een speler uit die iets over zichzelf vertelt. Vandaag trappen we af met Mark Ruessink.

Personalia: Mark Ruessink, 28 jaar (01-01-1994), woonachtig te Kudelstaart
Burgerlijke staat: Geregistreerd Partnerschap
Opleiding: Bachelor Civiele Techniek en Master Hydraulic Engineering (TU Delft).
Werk: Adviseur Tendermanagement bij Flux Partners
Voetballoopbaan tot nu: Tot mijn twaalfde speelde ik bij streekgenoot RKDES. Daarna speelde ik achtereenvolgens bij VVA, Jong Aalsmeer United, VVA en toen bij FC Aalsmeer.
Positie: Bij VVA begonnen als spits en linksbuiten. Toen als rechtsback. En nu vooral verdediger. De laatste jaren veel als back gespeeld, zowel rechts als links. Maar sinds dit jaar ook af en toe centraal.
Sterke punten: snelheid, uithoudingsvermogen, doorzetter en coaching.
Verbeterpunten: techniek en lenigheid
Mooiste voetbalmoment: promotie naar de 1e klasse
Hobby’s naast het voetbal: Met name gezellig een biertje drinken of uit eten, vakanties naar de zon en naar de sneeuw en ik ben redelijk sportief en houd van andere sporten zoals padel, squash, tennis en zoals gezegd de wintersport.
Wat moet je laten voor het voetbal als selectiespeler: met name spontane weekendjes weg en/of late vrijdagavonden met vrienden zit er niet altijd in.
Wat zijn je ambities: promoveren met het eerste.
Waarom fc Aalsmeer: Dit is voor mij tweeledig. Enerzijds is het een mooie vereniging met veel supporters, goede faciliteiten en waar ik de mensen ondertussen goed ken, anderzijds is het praktisch omdat ik hier tien minuten vandaan woon met de fiets.
Waarom moeten mensen naar FC Aalsmeer komen kijken: Omdat het een gezellige club is met veel enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers samen met alle teams, zowel jong als oud, man en vrouw, maken er gezamenlijk een leuke derde helft van.

(Foto’s Jaap Maars)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin