Afgetekende winst en huldiging stoppende Castien

Hulde voor Jimmy Castien die stopt na dit seizoen

Door: Jaap Maars. Green Park Aalsmeer heeft plaatsing voor de Best of Three om het landskampioenschap na de riante winst gisteren tegen Hurry Up nog geheel in eigen hand. Extra aandacht was er deze wedstrijddag voor routinier Jimmy Castien die stopt met handbal op dit niveau.

Normaal gesproken is het Zwartemeerse JSM-Hurry UP altijd een lastige tegenstander maar gisteren walste de ploeg van Wai Wong met speels gemak over de Drentse handballers heen en won afgetekend met 41-28.

Doelsaldo
Aalsmeer begon de strijd in de Bloemhof voortvarend en nam binnen vier minuten al direct afstand van hun tegenstander door uit te lopen naar een 4-0 voorsprong. Daar kwam na een kwartier spelen verandering in toen de ploeg van coach Sven Hemmes zich herpakte en beide ploegen om beurten scoorden. Aalsmeer wilde aan het doelsaldo werken dat wel eens van doorslag zou kunnen zijn om in de landelijke finale te komen. Tot tien minuten voor tijd bleef het slechts bij een voorsprong van vier a vijf goals. Daarna zakten de Zwartemeerders echter terug doordat Aalsmeer goed op stoom kwam. De voorsprong van vier doelpunten werd vooral door toedoen van de uitblinkers Donny Vink, die elf maal scoorde, en de steeds beter spelende Armando Besseling die acht maal het net wist te vinden, uitgebreid naar een eindstand van 41-28.  Bij de Drentenaren was Emiel Hoogland het meest productief met vier goals.

Na afloop werd Jimmy Castien gehuldigd die onlangs te kennen heeft gegeven een einde aan zijn imposante carriere te willen maken. De 34-jarige Castien speelde liefst negentien seizoenen voor Aalsmeer en werd samen met vrouw en kinderen in het zonnetje gezet.

Best of three
Het blijft bijzonder spannend wie straks de tegenstander wordt van het reeds geplaatste Limburg Lions in de Best of Three finale. Aalsmeer heeft momenteel een voorsprong van twee punten op Volendam maar moet op de laatste speelronde naar Sittard terwijl Volendam Hurry UP ontvangt. Beide wedstrijden worden in het Pinksterweekend zaterdag 18 mei om 19 uur gespeeld.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Hoekwater)