Achtjarige karter Max Sadurski plaatst zich voor WK

Als jongste deelnemer in de klasse voor jongste deelnemers won de pas achtjarige Kudelstaartse karter Max Sadurski uit Kudelstaart zondag op het Belgische circuit van Mariembourg de derde ronde van het Nederlands kampioenschap in de Rotax Max Micromax-klasse. Met de dagzege stelde de achtjarige coureur een ticket veilig voor het WK in Le Mans.
 
“Ik ben heel blij”, zei Max na de huldigingsceremonie. “Ik had wel verwacht dat ik in de top vijf zou eindigen, maar niet dat ik dit weekend een ticket voor het WK zou winnen. Ik ben er heel trots op.”
 
Le Mans
In augustus mag hij meedoen aan de eerste editie van het nieuwe evenement dat wordt gehouden op Circuit Alain Prost in Le Mans. Max: “Ik vind het leuk dat ik naar Frankrijk mag. Ik heb nog nooit in Le Mans gereden. Ik heb ook nog geen filmpje van de baan bekeken. Wel heb ik al een plattegrond van de baan gezien, dus ik weet hoe die eruit ziet. Ik ben heel benieuwd hoe het is erop te rijden.”
 
Als Max zo doorgaat, kan hij ook op het WK hoog eindigen. Het Nederlands kampioenschap Rotax Max heeft traditioneel een hoog niveau. Dat hij zondag in Mariembourg beide races won in een groot deelnemersveld, zegt wat over zijn potentie. 
 
Eerste keer poleposition
De prefinale leverde hem niet alleen punten op voor het WK-ticket, maar ook de poleposition voor de finale. En dat was een mijpaal voor Max. Het was de eerste keer in het NK dat hij van poleposition mocht starten. Daar maakte hij dankbaar gebruik van: “De start ging goed. Ik wilde eigenlijk wegrijden, maar dat lukte me niet.” Na een gevecht voorin met concurrenten Tommie van der Struijs en Kasper Schormans reed hij niettemin gedecideerd naar zijn tweede overwinning van de dag. 
  
Hij was niet zenuwachtig geweest: “Ik kijk nooit achterom. Ik hoor ze toch wel achter me rijden. En als ze me willen inhalen, dan blokkeer ik ze gewoon.”
 
Max’ volgende race is de vierde ronde van het NK. Die wordt gehouden op het circuit van Venray. Voor Max de eerste keer dat hij een wedstrijd racet op dat circuit. 
 
Tekst Erwin Blatter, Blatter Media, foto's Gijs Kaligis/RaceXpress.nl
 
(advertentie)
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin