Aanleg nieuwe voetbalvelden stapje dichterbij

Het duurt nog even voordat er daadwerkelijk begonnen kan gaan worden met de aanleg van de nieuwe voetbalvelden van FC Aalsmeer, maar een belangrijke stap is vorige week gezet. De gemeente tekende het contract voor de overdracht van de grond.

De grond, die eigendom was van Leliveld Vastgoed BV, is nu dus verkocht aan de gemeente voor de aanleg van twee natuurgrasvelden voor het nieuwe voetbalcomplex van FC Aalsmeer. Ten overstaan van het clubbestuur werden de handtekeningen gezet.

Nieuw clublied
“Met deze koopovereenkomst hebben we een belangrijke stap gezet in de realisatie van het nieuwe sportcomplex in de Hornmeer,” aldus wethouder Gertjan van der Hoeven. “De komende jaren willen we het hele Hornmeerpark gaan renoveren. Er komt een nieuwe fusieschool en een sporthal, maar ook meer groene recreatie en (sociale) woningbouw.”

Jan Leliveld was blij dat hij door de verkoop van de grond zijn steentje bijgedragen heeft aan de aanleg van de nieuwe velden. “Leuk is ook dat ik gevraagd ben om het nieuwe clublied voor FC Aalsmeer te componeren en bij de oplevering van het nieuwe sportcomplex ten gehore te brengen.”

Flora- en faunaonderzoek
Maar voor er begonnen kan worden met de aanleg van de voetbalvelden, moet eerst de uitkomst van een uitgebreid flora- en faunaonderzoek afgewacht worden. Mogelijk moeten er speciale maatregelen genomen worden ter bescherming van de flora en fauna.

Volgende stap is de start van nieuw water en het dempen van de bestaande watergangen die ter hoogte van de voetbalvelden liggen. 

Foto: blije gezichten bij het tekenen van het koopcontract met rechts wethouder Gertjan van der Hoeven en links Jan Leliveld (foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin