Aangepast sporten dankzij uitleenservice

Ruben Spaargaren geeft het estafettestokje onder toeziend oog van regiocoördinator aangepast sporten, Nikki Hakkesteegt, door aan wethouder Bart Kabout. (Foto Team Sportservice)

Door: redactie. Voor mensen met een beperking kan het soms lastig zijn om een passende sport of beweegactiviteit te vinden. Uniek Sporten, het platform waar vraag en aanbod voor aangepast sporten samenkomen, biedt nu via een nieuwe uitleenservice de mogelijkheid om een sporthulpmiddel uit te proberen.

Begin mei nam wethouder sport, Bart Kabout, het estafettestokje in ontvangst van rolstoeltennisser Ruben Spaargaren. Dat was het officiële startmoment van de symbolische estafette, die de kracht van het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden benadrukt.

Meer dan uitleenservice
De dienst Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen, zoals sportrolstoelen of handbikes. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Daarnaast is het meer dan alleen een uitleenservice, het is ook een mobiliteitsgarantie. Dat betekent dat de gebruiker advies krijgt over het sporthulpmiddel en dat het persoonlijk wordt afgesteld op de individuele wensen. Tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Uniek Sporten Uitleen is een initiatief van Fonds GehandicaptenSport, NOC*NSF en Welzorg en kan niet zonder de steun van lokale partijen en financiering vanuit de gemeente. Aangesloten gemeentes zijn Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Duivendrecht, Haarlemmermeer, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Zie de website van unieksporten.nl/uitleen voor meer informatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin