Aalsmeerse tijger legt het loodje tegen Volendam

Samir Benghanem zit even stuk na een pittig duel

Door: Klaas Leegwater. Een symbolischer beeld was bijna niet denkbaar. Terwijl uitblinker van de avond Volendam-doelman Dennis Schellekens glunderend van oor tot oor voor de camera van NH-Sport zijn verhaal deed over de sensationele 28-27 overwinning kwam achter hem een Aalsmeer-supporter in beeld die een levensgrote lappen tijger, de mascotte van de landskampioen, op zijn rug over de grond sleepte.  Uitgeteld en verslagen waren de Aalsmeerders, dat was het treffende plaatje na afloop van de BENE-League-wedstrijd in de halfvolle Bloemhof.

Na een vliegende start van de grensoverschrijdende competitie moest de formatie van trainer Bert Bouwer zaterdagavond de tweede nederlaag op rij incasseren. Het werpt de zwarthemden voorlopig terug naar de vierde plek op de ranglijst van de BENE-League. De bovenste vier ploegen in de eindstand plaatsen zich voor de Final Four die in april wordt afgewerkt. De winnaar daarvan is nog steeds alleen verzekerd van de eer, jaren steggelen met de internationale bond over een plaats in een Europees toernooi heeft nog steeds niets opgeleverd.

Tikje
Voorlopig hoeft Aalsmeer zich daar niet druk om te maken, het vizier is eerst gericht om dit seizoen überhaupt bij de bovenste vier te eindigen. Wat dat betreft kreeg de brigade van Bouwer zaterdag dus een tikje uitgedeeld van Volendam dat na verliespartijen bij Lions en Tongeren verrassend goed voor de dag kwam in het bloemendorp. Brutaal dwongen de Oranjehemden met de uitmuntende Schellekens onder de lat de thuisclub vanaf de start in de rol van achtervolger, met veel moeite wist Aalsmeer een 11-11 ruststand af te dwingen.

Spannend slot
In de tweede helft namen de bezoekers opnieuw het heft flink in handen, rond de 45e minuut vergrootte Volendam de marge zelfs naar vijf treffers (15-20).  Een time-out van Bouwer met een ferme peptalk en een tactische wijziging leek het tij voor de thuisformatie te keren. Binnen vijf minuten stond er 21-22 op het bord, het was het startsein van een geweldig spannende slotfase waarin het verschil tussen beide ploegen bleef schommelen rond de één of twee goals.

Lang geleden
Aalsmeer mocht in de slotminuut met 27-28 aan een laatste aanval beginnen om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een knullige fout van de ervaren Tim Bottinga leidde tot Aalsmeers balverlies in, aanleiding voor alles en iedereen van Volendam om even later met doelman Schellekens als middelpunt uitbundig juichend een feestje te vieren, alsof de landstitel was binnengehaald.  

“Klopt, het is lang geleden dat we in Aalsmeer hebben gewonnen, dat speelde mee in de vreugde. En als het in de laatste minuut nog zo spannend is en toch goed afloopt brengt dat extra emotie met zich mee,” vertelde absolute uitblinker Schellekens tegen NH-Sport. En Aalsmeer-trainer Bouwer: “Als je zo’n twaalf open kansen mist en drie strafworpen dan kom je op dit verlies uit. Mijn team speelde te slordig, veel balverlies en technische fouten. Ik heb net in de kleedkamer hierover wel wat spelers spelers aangesproken, zij moeten hun verantwoordelijkheid pakken.”

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Floriworld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel