Aalsmeerse schakers te toegeeflijk

Zaterdag speelde Schaakclub Aalsmeer (SCA) met 4-4 gelijk tegen het Spaarne. Daarmee staat het achttal vierde op de ranglijst van de promotieklasse.

Vooraf was op een zege gerekend omdat SCA aanmerkelijk hoger geklasseerd is dan de Haarlemmers (zevende). Het leek in Haarlem in het begin ook allemaal soepel te lopen. De eerste zege, van Huup Joosten, was snel binnen en op een aantal borden leek verlies bijna uitgesloten. Maar het pakte anders uit.

Remise afgewezen
Toen zeven partijen beslist waren (ook Rik Könst en Vincent Jongkind wonnen, Willem Hensbergen en Piet Geertsema remiseerden), stond het 3-4 voor Aalsmeer. Het lot lag in handen van Theo Hendriks, die tussentijds een remiseaanbod van zijn tegenstander had afgewezen omdat hij veronderstelde de winst binnen te halen. Maar hij belandde uiteindelijk in een eindspel met een pion minder. Ook al verdedigde Hendriks zich taai, hij moest zich gewonnen geven.

Zo werd het geen winst voor SCA, maar een gelijkspel: 4-4. Er volgt nog één competitiewedstrijd, op 10 mei tegen Kijk Uit.

Bron: Vincent Jongkind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel