Aalsmeerse schakers laten kansen liggen

Gisteren verloor Schaakclub Aalsmeer (SCA) met 5-3 van Santpoort 2. Daarmee blijft het team middenmoter in de promotieklasse van de Noord-Hollandse Schaakbond, waar er wel degelijk kans was geweest op een hoge positie.

In Santpoort startten de Aalsmeerders met een achterstand omdat Rik Könst een vooruitgespeeld duel verloren had. Nadat Jan Bosman verloor, Vincent Jongkind won en Koen Beentjes remise maakte, was de tussenstand 2½-1½. En met goede vooruitzichten, want Ferry Weverling en Piet Geertsema koersten beiden op winst af.

Tijdnood fataal
In de tijdnoodfase ging er echter van alles mis. Weverling verloor en ook Theo Hendriks, die zich hardnekkig verzette tegen de hoogstgenoteerde tegenstander, moest buigen. Met de stand van 4½-1½ op het scorebord was de wedstrijd al beslist. Geertsema, die op verlies stond, greep een fatale fout van zijn tegenstander aan om alsnog de winst op te strijken. Michiel Spook speelde knap gelijk, ondanks een achterstand van twee pionnen. Daarmee was de einduitslag 5-3. Er zijn nog drie speelrondes.

Bron: Vincent Jongkind

 

Lees vorig bericht

Fotoactie ‘een echt Hornmeerpark voor iedereen’

Lees volgend bericht

Samenwerken voor leukere wijk


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *