Aalsmeerse handballers landskampioen

Door: Jaap Maars. Voor de veertiende keer zijn de handballers er in geslaagd landskampioen te worden. Ook werd dit jaar de bekerfinale gewonnen zodat de ‘dubbel’ is behaald. Een prachtige prestatie van Wai Wong en zijn mannen zeker gezien de interne strubbelingen die de club momenteel doorstaat.

Dat Limburg Lions zich niet zo maar naar de slachtbank zou laten leiden was te voorzien. Een totaal ander beeld dan een week geleden in de Bloemhof. Het werd een spijkerhard duel waarbij de Limburgers in de eerste helft telkens een voorsprong van één a twee punten namen. In de slotminuut voor rust kantelde de wedstrijd en nam Aalsmeer het initiatief over wat resulteerde in een 12-13 ruststand.

Het tweede deel kenmerkte zich door een beter spelend Aalsmeer dat langzamerhand uitliep op Lions en op een voorsprong van vier doelpunten kwam. Het verschil liep zelfs op tot zes punten, maar vijf minuten voor het einde gooiden de Limburgers nog één keer alles in de strijd en werd het verschil teruggebracht tot drie goals. Verder liet Aalsmeer het niet komen en zo werd de eindstand bepaald op 28-31.

Handballer van het jaar
Man van de wedstrijd werd Evon Mohlin die negen keer het net wist te vinden uit negen aanvallen. Een knap staaltje handbal. De prijs werd hem overhandigd door Luc Steins. Doelman Marco Verbeij deed niets voor zijn ploeggenoot onder en hield zijn team knap op de been met spectaculaire reddingen. Als klap op de vuurpijl werd Donny Vink verkozen tot handballer van het jaar. Jimmy Castien kon zich geen mooier afscheid wensen door in zijn allerlaatste wedstrijd in het hol van de leeuw met de schaal te pronken.

Wai Wong bescheiden
Gezien het blessureleed bij de Aalsmeerders die Samir Benghanem (pas in januari volgend jaar weer inzetbaar), Tim Bottinga en Pepijn Michielsen lange tijd moesten missen is deze dubbel een prestatie van formaat. Coach Wai Wong gaf in alle bescheidenheid voor de camera van de NOS alle credits aan zijn spelers en aan de vorig jaar gestopte trainer Bert Bouwer (op de tribune aanwezig) die het fundament legde voor het succes waarop hijzelf mocht doorborduren. “Het was vandaag geen goede wedstrijd van onze kant. Het werd op details beslist.”

In de toekomst zit het wel goed met het handbalbolwerk in Aalsmeer-Oost, gezien de stormachtige ontwikkelingen die spelers als onder meer Armando Besseling, Don Hartog, Martijn de Jong nu al doorgemaakt hebben.

Uiteindelijk werd het een rumoerige terugreis die nog verlaat werd doordat Vaidas Trainavicius zich in de catacomben van de sporthal bij de dopingcontrole moest melden. Het deerde de trouwe supportersschare niet en de kersverse landskampioen wachtte een warm onthaal bij de thuishal.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Ondernemend Aalsmeer)