Aalsmeerse handballers happy in oranje

De Nederlandse handballers presteerden gistermiddag in het Noorse Trondheim uitstekend door in de tweede poulewedstrijd afgetekend te winnen van Letland. Een historische zege. Voor de eerste keer deelnemend op een EK en dan in de tweede wedstrijd de volle winst pakken. De voor Green park Aalsmeer uitkomende Samir Benghanem beleeft als international een geweldige tijd in Noorwegen. Ook voormalig Aalsmeerspeler Jeffrey Boomhouwer laat van zich zien en horen. Exclusief voor AalsmeerVandaag vertellen beide handballers over hun ervaringen.

Nederland heeft met tegenstanders als Duitsland en Spanje niet de makkelijkste poule. Beide landen grossierden de laatste edities in Europese en wereldtitels en zijn favoriet om door te gaan naar de tweede ronde. In de openingswedstrijd werd helaas verloren van Duitsland. Vanavond om 20:30 speelt Oranje de beslissingswedstrijd tegen Spanje.

“De sfeer binnen het team is heel goed,” laat cirkelspeler Samir weten, “onderling kunnen we het allemaal goed met elkaar vinden en er wordt tussen de serieuze momenten zoals de training en de teammeetings veel gelachen en lol gemaakt. Daarnaast wil iedereen presteren en aan de handbalwereld laten zien wat wij kunnen als team. Ondertussen geniet iedereen wel van het toernooi en de plek waar we zijn, je leeft wel echt in het moment.”

Wat zijn je leermomenten?
“De grote leermomenten zijn toch in de wedstrijden. Omdat het daar echt op het scherpst van de snede word gespeeld. Daarnaast is het met jongens zoals Luc Steins en Kay Smits elke training weer leerzaam omdat we ons tactisch elke keer weer willen verbeteren.”

Wat is het meest bijzondere tot nu toe?
“De totale ervaring van het spelershotel, spelen tegen Duitsland tot aan de hal waarin we spelen met zo veel toeschouwers. Alles bij elkaar maakt het een grote gave ervaring.”

Heb je idolen waar je tegen speelt?
“Uiteraard! Ik mag spelen tegen de gasten die je normaal op de tv champions league ziet spelen. Qua idolen zijn het voor mij toch wel: Cédric Sorhaindo van Frankrijk en Julen Aguinagalde van Spanje.”

Waar hoop je dit toernooi op?
“Ik hoop dat we een ronde verder komen, maar mocht dit niet het geval zijn, dan hoop ik dat wij veel leren van dit toernooi zodat wij in de toekomst vaker bij zulke eindtoernooien mee kunnen doen en onszelf dusdanig blijven ontwikkelen dat wij in de toekomst steeds verder kunnen komen.”

Hoe voelt het om hier te mogen spelen?
“Dat we hier spelen is top. Ik wist wel dat handbal leefde en dat je omgeving meeleeft maar in de tijd dat we hier zitten heb ik zo veel mooie en lieve berichten gehad vanuit het thuisfront. Het is een geweldig gevoel om hier te staan en dat er dan ook nog zo veel mensen zijn die meeleven en meekijken is super. Daarnaast spelen we in een hal waar ruim 8000 man in kan en is er een oranje legioen afgereisd hier naartoe die je de hele wedstrijd overal bovenuit hoort. Dat geeft toch tijdens de wedstrijd altijd een extra lekker gevoel.”

Vooral geleerd om te genieten
Ook teamgenoot Jeffrey Boomhouwer geniet met volle teugen. De al jaren in Duitsland spelende linkerhoekspeler heeft in zijn ouders en broer en zus fanatieke supporters op de Trondheimse tribune zitten.

“Ik mis mijn vrouw en kind maar ben wel blij dat mijn familie over is. De sfeer is goed. Voor het eerst op een EK is een hele mooie ervaring en je ziet iedereen genieten. Het is allemaal nieuw dus we kunnen veel leren. Je hebt weinig tijd om na te denken omdat je drie wedstrijden speelt in vijf dagen. Wat ik vooral geleerd heb is om te genieten.

Om te zien hoe het er op een groot toernooi aan toe gaat, is een supergave ervaring. Dat houdt in dat alles wordt geregeld en dat we spelen in een megagrote hal. Met dit team is het ook gewoon elke dag lachen. Ik hoop dat we hier ons beste spel laten zien. We willen het Nederlandse herenhandbal positief op de kaart zetten.”

Interview Arjen Vos, foto’s Mike vd Laarse

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin