Aalsmeerse C-junioren veroveren Jac Stammes Cup

Ontlading na de zenuwslopende penaltyreeks bij de C-meiden (Foto Jaap Maars)

Door: Jaap Maars. Het grootste jeugdhandbaltoernooi van Nederland werd zaterdag en zondag in vijf verschillende sporthallen gespeeld. De teams met in totaal achthonderd deelnemers werden verdeeld over de Bloemhof, Waterlelie, Emergohal, Nieuwe Bankrashal en de Proosdijhal.

Waar vorig jaar de Aalsmeerse A-junioren bij de heren zegevierden waren het dit jaar de C-junioren die bij zowel de vrouwen als de mannen de felbegeerde bokaal in de wacht sleepten. Vooral de dames, onder leiding van international Donny Vink en Paul Eigenhuis maakten er een waar spektakelstuk van door met 11-11 gelijk te spelen tegen SEW. Strafworpen volgden waarna de Aalsmeerse dames uiteindelijk met 16-15 aan het langste eind trokken. Groot was de ontlading die volgde na de laatste worp.

Bij de C-junioren mannen was de strijd eerder beslist. Celeritas moest met ruim verschil zijn meerdere erkennen in de tijgerbrigade: 13-8. Ook deze bokaal bleef zodoende bij de gastheren. Bij de A-junioren ging de hoofdprijs bij de mannen naar het Belgische Sasja en bij de vrouwen naar SEW. Bij de B-junioren won het Brabantse Tachos bij de heren en bij de dames was dit weggelegd voor Quintus. Na de prijsuitreiking, verricht door burgemeester Gido Oude Kotte nam de jeugd traditiegetrouw bezit van de speelvloer voor hun eigen feestelijke sluitingsceremonie.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin