Aalsmeer Zondag uitgespeeld

Er viel eindelijk wat te juichen: Jeroen Ezink heeft gescoord

Door: Arjen Vos. Het slotweekend van de voetballers was er eentje voor de geschiedenisboeken. Waar de wedstrijd van Aalsmeer Zaterdag gestaakt werd omdat het kunstgras door hevige regen op een golfslagbad ging lijken, plaatste RKDES zich voor de nacompetitie en was het zondag voor de laatste keer dat er zogenaamd ‘prestatievoetbal’ gespeeld werd door de FCA.

Met een lach en een traan nam de zondagafdeling van FC Aalsmeer gisteren afscheid van het voetbaltoneel. Een lach omdat het team er voor de tweede keer dit seizoen in slaagde om een wedstrijd te winnen en daardoor net niet als laatste eindigde, een traan omdat het einde van een tijdperk gemarkeerd werd.

Fotoalbums vol nostalgie

Treurig seizoen
De zondagtak, voornamelijk gevormd door spelers, bestuurders en aanhang van het vroegere RKAV, had voor de slotdag een mooi programma samengesteld. Een toernooitje tussen oud-selectiespelers en een expositie van foto’s, plakboeken en films in het clubhuis en tussendoor de officiële wedstrijd van het vlaggenschip dat zo’n treurig seizoen beleefde. Tegenstander was het eveneens onderaan bungelende APWC. Dat beide laagvliegers elkaar troffen in de slotwedstrijd maakte dat het gevoelsmatig nog ergens om ging. Dat was ook te merken want de wedstrijd werd zelfs nog tijdelijk gestaakt vanwege commentaar op de leiding door de bezoekers. Aalsmeer won met 5-2 dankzij goals van Jelle Lissenburg, Dave Leenders, Tijn Luijten, Mo Alaswad en Jeroen Ezink en kon met opgeheven hoofd aan het bier.

Klik hier voor de cijfers

RKDES moest zaterdag tegen Zwammerdam winnen om zicht te houden op promotie. Dat gebeurde. Met 3-0 werden de streekgenoten huiswaarts gestuurd. Treffers kwamen op naam van Lorenzo Zorn, René de Jong en Roy Endhoven. Op 1 juni spelen de Kudelstaarters thuis hun eerste wedstrijd tegen Duindorp. Bij winst volgt 8 juni een halve finale en bij goed resultaat op 15 juni de eindstrijd.

Klik hier voor de cijfers

Goed voetbal is niet mogelijk op de golvende grasmat, de scheidsrechter staakt de wedstrijd

Voor Aalsmeer Zaterdag is het morgenavond erop of eronder als het gestaakte duel tegen Montfoort wordt ingehaald. Bij winst gaat het team over De Jodan Boys heen en mag het zich opmaken voor nacompetitie. Bij gelijkspel of verlies kan de vlag bij De Jodan Boys uit. Het duel aan de Beethovenlaan begint om 20:00 uur. Zuidvogels werd op de slotdag kampioen.

Klik hier voor de cijfers

(Bron: ViA, foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin