Aalsmeer zit in een dip, ‘we moeten aan de bak’

Rob Jansen ondervindt hinder van de Limburgse muur

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer zitten in een vormcrisis. De landskampioen die in de HandbalNL League opgaat voor de vijfde landstitel op rij is na vijf speelronden nog lang niet zeker voor plaatsing voor de ‘best of three’. Zaterdagavond verloor het team van Bert Bouwer in eigen huis de topper tegen het Limburgse Lions met 38-34. Lions is nu koploper, Aalsmeer voelt als nummer twee Volendam en Hurry Up in de nek hijgen.

“Wij hebben een goede ploeg, maar als je de finaleduels wilt halen moeten we uit een ander vaatje gaan tappen. Ik miste vandaag de absolute wil bij mijn ploeg.” Met deze woorden legde Bouwer bij NH-Sport de vinger op de zere plek na de pijnlijke nederlaag in de Bloemhof. De trainer zag zijn ploeg in het belangrijke duel niet tot het uiterste gaan, funest voor een treffen tegen de aartsrivaal uit Limburg die in de tweede helft de thuisformatie op ruime achterstand zette.

Tegenvallend
In de eerste helft ging de strijd eerst gelijk op, vanaf 8-6 nam Lions het heft in handen. Nog voor rust boog het team van Christoph Jauernik de stand om naar 10-12, en liep na de pauze verder uit naar maximaal vijf goals verschil. Die marge bleef tot vier minuten voor tijd op het bord. De tegenvallend acterende thuisploeg, die zaterdag lange tijd speelde zonder de half fitte spelbepaler Vaidas Trainavicius, verkleinde richting wedstrijdslot het verschil nog wel naar drie treffers. Tien seconden voor tijd bepaalde Lions de eindstand op 34-38.

‘Samen door het putje’
“Het gaat om intrinsieke motivatie. Wie wil er nou niet kampioen worden, wij toch met z’n allen?,” verklaarde Bouwer na afloop, “ik ben teleurgesteld wat we vandaag hebben laten zien. Op ons allemaal, ook op mijzelf. We werken het hele jaar samen, dan moet je ook samen door het putje gaan als het een keer niet werkt. We zullen komende weken zeker nog aan de bak moeten.”

Aanstaande zaterdag speelt Aalsmeer opnieuw een thuiswedstrijd, tegenstander is Bevo. Op 2 mei de streekderby in en tegen Volendam. Stand: Lions 4-11, Aalsmeer 5-9, Volendam 5-7, Hurry Up 5-7, Bevo 4-5, Tachos 5-0. Na tien duels spelen de eerste twee teams in ‘best of three’ voor de landstitel.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Schoonmaakbedrijf De Vries)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin