FC Aalsmeer zet reuzenstap richting kampioenschap

Door: Matthijs Bos. Het was een prachtig weekend voor de FC Aalsmeer-supporters. De zaterdagvoetballers speelden een echte kraker tegen nummer 2 sv DONK. Bij winst zou Aalsmeer zich negen punten boven DONK vestigen en daarmee een enorme voorsprong nemen in de strijd om het kampioenschap. Aalsmeer wist de drie punten in eigen huis te houden: 3-1 was de eindstand.

Aalsmeer kwam al binnen 30 seconden op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Luke Vahle. Calvin Valies mocht nog in de eerste helft de 2-0 op z’n naam schrijven. Aalsmeer begon slordig aan de tweede helft waardoor DONK een aansluitingstreffer kon scoren. Uiteindelijk wist Aalsmeer de draad van de eerste helft weer op te pakken en verstevigde, door een doelpunt van wederom Luke Vahle, in de allerlaatste minuut de voorsprong met twee doelpunten.

Man of the Match Oliver Rifai krijgt bloemen van hostess Savitha Adhin

RKDES zo goed als veilig
RKDES had ook reden voor een feestje. Door winst op directe concurrent DWO lijkt RKDES zo goed als veilig te zijn. Volgens trainer Raymond de Jong die blij was met het vertoonde spel kan DES weer naar boven kijken. De Kudelstaarters kenden een goede start van de competitie, maar wisselden uiteindelijk in resultaat. Na de tweede overwinning op rij lijkt het er zelfs op dat RKDES nog kan kijken of het zich in de top kan vestigen in 3A. Doelpunten in Zoetermeer werden gemaakt door Mano van Veen (twee treffers) en Roy Endhoven.

Promotiedroom nog aanwezig
FC Aalsmeer Zondag kende een prima weekend. De wedstrijd tegen concurrent Amsvorde eindige in 1-1. Voor Aalsmeer geen slecht resultaat. Dat houdt Amsvorde hiermee vier punten achter zich. Met nog vijf wedstrijden te gaan doet Aalsmeer goed mee in de strijd om de promotie voor de play offs, een eindstrijd die alleen voor de top vier is weggelegd. Aalsmeer staat momenteel vierde, daarom kon niemand ontevreden zijn met het resultaat. De ploeg van trainer Bas Groenveld kwam in de eerste helft 1-0 voor door een doelpunt van Malick Lowe die volgend seizoen overstapt naar de zaterdagselectie. In de tweede helft drong Amsvorde aan, en maakte daarom ook terecht de 1-1. Aalsmeer zag kort voor tijd een doelpunt afgekeurd worden van Nick Sluijs. Opmerkelijk was dat de scheidsrechter voor buitenspel floot, terwijl de grensrechter van de tegenpartij zijn vlag naar beneden hield.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de Bockbiertocht)