Aalsmeer walst over Tachos heen, Bouwer stopt

Armando Besseling, een van Aalsmeers talenten, in actie

Door: Klaas Leegwater. In de derde wedstrijd van de HandbalNL League hebben de handballers van Aalsmeer een monsterzege geboekt op hekkensluiter Tachos. Met maar liefst 38-15 werd de ploeg uit Waalwijk in de Bloemhof weggespeeld. Met de tweede winstpartij liggen de Aalsmeerders op koers voor een hoge eindnotering na tien duels. Bovenste twee teams spelen in mei in ‘best of three’ voor de landstitel.

Aalsmeer dat afgelopen dinsdag in Limburg door Lions werd uitgeschakeld in het bekertoernooi had zaterdagavond in de dun bevolkte sporthal weinig te duchten van hekkensluiter Tachos. Rond de 20e minuut was al een gat geslagen van zes goals, en na de 16-8 ruststand verruimde de thuisploeg in de eerste tien minuten van de tweede helft de marge naar vijftien treffers (24-9). Wedstrijd ruim voor tijd beslist.

Het duel kreeg tegen het einde ondanks de grote zege nog een vervelende bijsmaak voor de Aalsmeerders door een blessure van Donny Vink. Ondersteund werd de speler naar de kleedkamer begeleid. Wat precies de kwetsuur is en hoe ernstig was gisteravond nog niet duidelijk. 

Aalsmeer na drie duels met acht punten aan de leiding, nummer twee Lions heeft een punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week speelt de koploper in Drenthe tegen Hurry-Up, de nummer drie. En op 15 april de topper in eigen huis tegen Lions.

Bert Bouwer en opvolger Wai Wong

Bert Bouwer stopt
Deze week werd bekend dat hoofdtrainer Bert Bouwer na zes jaar stopt als trainer van Aalsmeer. “Ik wil niet meer de lange busreizen maken naar uitwedstrijden en dan pas ’s nachts laat thuiskomen,” aldus Bouwer (71) vrijdag in het AD. De succesvolle trainer, die vier keer landskampioen werd met Aalsmeer en volop kans heeft met een vijfde titel afscheid te nemen, wordt opgevolgd door assistent Wai Wong. “Ik geef met een gerust hart het stokje aan hem over.” Bouwer zal Aalsmeer nog wel blijven steunen en helpen. “Dat wil ik heel graag doen.”

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin