Aalsmeer verslaat Bocholt in opwindende slotfase

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben in de tiende competitieronde van de BENE-League een verrassende tik uitgedeeld aan Sezoens Achilles Bocholt. Voor de door coronamaatregelen lege tribunes van de Bloemhof versloeg het team van Bert Bouwer de Belgische topploeg tijdens een spannende slotfase met 31-30. De beslissende treffer van Vaidas Trainavicius viel tien seconden voor tijd. Op de ranglijst stijgt Aalsmeer naar de derde positie, het Limburgse Lions blijft leider.

Opwindend, dat was deze handbalavond vanaf de start tot het laatste fluitsignaal. Voor een groot gedeelte van de wedstrijd goed en snel handbal, veel inzet bij beide partijen en bovenal een meeslepend scoreverloop. Bijna geen duimbreed gaven beide partijen elkaar toe. Tot aan halverwege de tweede helft werd het verschil tussen de twee topteams in de BENE-League nooit groter dan twee treffers.

Na een 0-2 voorsprong in de vierde minuut voor de Belgen was het constant stuivertje wisselen wat betreft de ploeg die aan de goede kant van de score verbleef. Tussenstanden van 3-3, 5-4, 6-7, 9-8, 12-12, 13-14 en de 15-15 ruststand geven een treffend beeld hoe beide teams als lijm aan elkaar geplakt bleven.

Zinderend
Ook in het tweede bedrijf ging het in eerste instantie gelijk op, totdat na een gemiste strafworp van Bocholt de thuisclub de marge kon verruimen naar drie treffers, 25-22. Een beslissend verschil opbouwen kon Aalsmeer echter niet, een paar keer slordig balverlies en een scherp spelende opponent bracht de wedstrijd weer in evenwicht en tot extase vanaf de 57e minuut bij 29-29.

In de zinderende laatste twee minuten gooide Tim Bottinga Aalsmeer na een achterstand weer langszij (30-30) waarna uitblinker bij de Belgen Jeroen de Beule de bal knullig over de zijlijn gooide. Balbezit voor de thuisclub met nog een minuut op de klok, en na een tactische time-out van Bouwer gooide Vaidas Trainavicius in de slotseconden vanuit de linkerhoek de winnende 31-10 in de touwen.

Bij de Aalsmeerders maakten Donny Vink (9) en Vaidas Trainavicius (6) de meeste goals, bij de Belgen Serge Spooren (10). Op de ranglijst staat de ploeg van Bouwer op de derde plek, vijf punten achterstand op koploper Lions. De eerste vier in de eindstand van de BENE-League spelen volgend jaar april in een onderlinge competitie voor de titel. Volgende week reist Aalsmeer af naar het laag genoteerde HC AtomiX.