Aalsmeer verliest concurrentie uit het oog

Er zitten opvallende gelijkenissen in de wedstrijden van Aalsmeer tegen de bovenste twee clubs uit de ranglijst. Zowel tegen Rijnvogels als tegen Swift werd de eerste wedstrijd met 6-1 verloren. De herkansing vorige week tegen Rijnvogels leverde een 4-0 nederlaag op. Logisch dus dat er zaterdag ook tegen Swift met 4-0 verloren werd…

Het zijn niet de clubs waartegen je de punten moet pakken. Daar is het niveauverschil duidelijk te groot voor. Maar veel meer clubs blijven er niet over in het slot van de competitie. Met zes wedstrijden te gaan nog even een gat van negen punten dichten, is een schier onmogelijke taak. Temeer daar de clubs in de onderste regionen wel punten sprokkelen. Het water staat duidelijk aan de lippen van de Aalsmeerse voetballers.
 
Onverbiddelijk
Trainer Anthony Servinus moest vlak voor de wedstrijdbespreking het elftal op twee plaatsen omzetten. Tim Millenaar en Wesley van Schaik kwamen te laat en in dat geval is de trainer onverbiddelijk. Ze belandden op de reservebank ter faveure van Bart de Jong en Michael Vos.
 
Openingstreffer
Swift begon op volle oorlogssterkte aan het duel en liet zien dat het klaar is voor een plek in de hoofdklasse. Sneller, slimmer en effectiever ging het met de bal om. Dat resulteerde in een vroege openingstreffer van Tim Steij die de bal vanaf 20 meter achter keeper Ray Smidt schoot. Aalsmeer kreeg wel kansen maar benutte ze niet. Vernon Weber en Salih Yildiz waren er dicht bij maar misten onfortuinlijk.
 
Hakbijl
De grote man in de tweede helft voor Swift werd Tobias Kuijenhoven. Hij maakte eerst gretig gebruik van een te zachte terugspeelbal van Bart de Jong waarmee hij Smidt eenvoudig omspeelde. Even later mocht hij een penalty verzilveren na een vergrijp van Harmen Colijn die zichzelf niet zonder reden ook wel ‘Hakbijl Harrie’ noemt. Tobias Kuijenhoven maakte in de slotfase zijn hattrick compleet.
 
Aalsmeer speelt zaterdag 22 maart thuis om 14.30 uur tegen GHC uit Leiden.  
 
Bron: Jack van Muijden

Lees vorig bericht

Mammoetklus in een halve dag geklaard

Lees volgend bericht

Bejaarde wandelaar toch overleden


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *