Aalsmeer verliest belangrijke punten, RKDES verpest feestje

Wedstrijdragment uit FCA Zondag tegen Sporting'70

Door Matthijs Bos: Het voetbalweekend zit er weer op. Met prachtig voetbalweer en heerlijke wedstrijden op het programma begonnen FC Aalsmeer en RKDES aan hun volgende speelronde. Aalsmeer Zaterdag probeerde zijn koppositie te verstevigen bij DVVA in Amsterdam, terwijl DES de druk op koploper Koudekerk hoopte op te voeren. Het nog altijd puntloze Aalsmeer Zondag maakte het de koploper bijzonder lastig maar delfde nipt het onderspit.

Zowel Aalsmeer als DVVA doen het als promovendi uitstekend in de eerste klasse. Als net gepromoveerde club kampioen worden is niet voor iedereen weggelegd maar het zou zomaar kunnen gebeuren. Aalsmeer zou bij winst een grote stap zetten richting de titel. DVVA dat derde staat, zou bij winst weer aanhaken in de strijd om het kampioenschap. Dat laatste gebeurde. Al blijft aalsmeer wel lijstaanvoerder.

Merkwaardige voetbeweging
DVVA, gevestigd op hetzelfde sportpark als JOS Watergraafsmeer en s.v. De Meer, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Spelend op een niet bijster goede grasmat wisten de Amsterdammers dat Aalsmeer geen profijt had bij de slechte voetbalomstandigheden. Aalsmeer doelman Marijn van Wandelen ging aardig in de fout bij de 1-0. Een afstandschot over de grond leek houdbaar maar met een merkwaardige voetbeweging tastte de goalie compleet mis. Daarna herstelde Van Wandelen zich sterk en was hij de gevierde man bij Aalsmeer na het stoppen van een penalty en een redding uit de kruising. Aalsmeer kwam vijf minuten na de goal van DVVA al op gelijke hoogte. Een prachtige vrije trap van Axel Wendt belandde op de lat  en kaatste gelukkigerwijs via de knie van aanvoerder Mike Vreekamp in het net.

Te harde handdruk
Na rust kwam Aalsmeer niet veel beter voor de boeg. Dat leverde al snel de 2-1 achterstand op. Aalsmeer creëerde niet veel en kreeg weinig tot geen kansen meer zodat aan de stand niets meer veranderde. Door de nederlaag ziet de ploeg DVVA tot op twee punten naderen. Opvallend moment na afloop  was de rode kaart voor trainer Ted Verdonkschot. Deze gaf de scheidsrechter een té harde handdruk waarop hij zijn tweede gele kaart kreeg. Verdonkschot zal dus volgende week niet op de bank zitten als Aalsmeer het thuis opneemt tegen HSV De Zuidvogels, nummer vijf van de competitie. Klik hier voor de stand, uitslagen en het programma.

DES verpest feestje
RKDES kon wèl vrolijk het weekend afsluiten. De Kudelstaarters verpestten namelijk een feestje in en op bezoek bij Koudekerk. De bloemen stonden al klaar voor het behalen van de periodetitel, maar DES deed daar logischerwijs niet aan mee. RKDES verloor de thuiswedstrijd van Koudekerk eerder dit seizoen en ging dus op zoek naar sportieve revanche. Maarten van Putten nam de openingstreffer voor zijn rekening. Na rust kwam DES op een 0-2 voorsprong door een goal van Reno de Jong. Koudekerk deed er alles aan om toch een gelijkspel te forceren, maar dat bleek te veel gevraagd. De gastheren kwamen niet verder dan een aansluitingstreffer en moesten hun feestje dus minimaal een week uitstellen. Klik hier voor de stand, uitslagen en het programma.

Richard Melman in duel

Nog altijd geen driepunter
Wederom een droevige zondag voor Aalsmeer want er werd net aan verloren van koploper Sporting ’70. De ploeg van Bas Groenveld verloor op eigen veld met 3-4 van de Domstedelingen na een interessante wedstrijd waarbij Aalsmeer met 0-3 achterkwam maar het de bezoekers in de tweede helft extreem lastig maakten met treffers van Richard Melman, Nick Sluis en Youri van der Schraaf. Toch is het nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Dat terwijl concurrent APWC inmiddels al twee wedstrijden wist te winnen. Het lijkt erop dat Aalsmeer echt nog wel een keer gaat winnen, maar wanneer? De tijd zal het leren. Klik hier voor de stand, uitslagen en het programma.