Aalsmeer terug naar tweede klasse

Voetbalvereniging Aalsmeer is gedegradeerd. Zaterdag werd het pleit beslecht door een 3-4 thuisnederlaag tegen Haaglandia. Volgend jaar speelt VVA onder de nieuwe (fusie)naam FC Aalsmeer in de tweede klasse, waaruit het een jaar geleden nog knap promoveerde. Het is voor de ploeg allesbehalve een vrolijk seizoen geweest in de eerste klasse B.

Zoals vaak dit seizoen kwam Aalsmeer opnieuw na een achterstand goed terug. Alleen mocht het weer niet baten. Het eerste halfuur liet Aalsmeer leuk voetbal zien. Het leverde een schot tegen de paal van Mike Vos op. Aan de andere kant was Haaglandia aanvallend gevaarlijker. In de 31ste en 32ste minuut resulteerde dat in doelpunten, 0-2. Aalsmeer was daarop de weg even kwijt en het leek een grote nederlaag te worden. Daar was Haaglandia echter te laconiek voor.

Strafschop gestopt
Toch was de eerste goal na rust voor de tegenstanders, 0-3. De tweede helft was toen net vijf minuten oud. Voor Aalsmeer was dat eindelijk het sein zich op te richten. De voor Vos ingevallen Vernon Weber scoorde een kwartier later tweemaal kort na elkaar, 2-3. Toch was de marge een minuut later alweer twee goals, na een mooi genomen vrije trap.

Aalsmeer gaf niet op en kon nog eenmaal terugkomen door een schot van Burak Sitil, 3-4. Door een penalty te missen liet Haaglandia dé kans op een hogere score liggen. Doelman Ray Smidt stopte het schot.

Zaterdag speelt VVA uit tegen Alexandria '66. Daarna resteren nog twee duels, tegen Forum Sport (3 mei, thuis) en Voorschoten '97 (10 mei).

Bron: Jack van Muijden

Foto's: Arjen Vos (zie ook galerie)