Aalsmeer start titelstrijd met opwindend gelijkspel

Vaidas Trainavicius, maker van de gelijkmaker, in actie

Door: Klaas Leegwater. In de eerste speelronde in de strijd om de nationale titel is Aalsmeer begonnen met een 28-28 gelijkspel tegen Volendam. De wedstrijd zondagmiddag in sporthal de Bloemhof was spectaculair, qua spel en scoreverloop, en kende een bloedstollend slot waarbij de thuisclub pas in de allerlaatste seconde langszij kwam.

Aanvankelijk leek het een niet al te lastige middag te worden voor de de Aalsmeerders. De huidige landskampioen begon sterk tegen het nerveus spelende Volendam, de ploeg van Bert Bouwer bouwde in de eerste twintig minuten een voordelige marge op van vijf treffers (10-5).

Zinderend slot
Vanaf dat moment kwam de klad er een beetje in bij de zwarthemden, tien minuten na de pauze (14-11) stond het opeens 17-17 en nam Volendam even later voor het eerst in de wedstrijd de leiding (19-20). De bezoekers, na rust veel beter op dreef, poogden vervolgens Aalsmeer op beslissende achterstand te zetten.

Dat lukte niet waardoor de toeschouwers een zinderend slot kregen voorgeschoteld. Toen de Volendammers vijftien seconden voor tijd de 27-28 aantekenden leek de buit binnen voor de gasten, door een flitsende aanval wist de thuisploeg in de resterende seconden  de 28-28  toch nog op het bord te zetten. De gelijkmaker van Vaidas Trainavicius viel precies in het eindsignaal.

‘Valse start’
Na afloop kon Aalsmeer-trainer Bert Bouwer voor de camera van NH-Sport zijn teleurstelling over het gelijkspel niet verbergen. “Er zit genoeg kwaliteit in mijn ploeg om dit soort wedstrijden winnend af te sluiten, vandaag was het niet goed. Uiteindelijk was er opluchting dat de gelijkmaker viel, maar ik beschouw deze wedstrijd als een valse start van ons doel om de handbaltitel te prolongeren.”

Zaterdag speelt Aalsmeer uit in Panningen tegen Bevo, drie dagen later op dinsdagavond gaat de ploeg van Bouwer op bezoek bij Lions in Sittard.