Aalsmeer start met zege op Bevo

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer zijn de BENE-League gestart met een overwinning. In de Bloemhof versloeg de landskampioen het Limburgse Bevo met 34-31. De thuisclub, met dit seizoen de teruggekeerde Jeffrey Boomhouwer (na twaalf jaar Duitsland) in de gelederen, nam direct vanaf het beginsignaal het initiatief en gaf dit niet meer uit handen.

Halverwege de eerste helft leek Aalsmeer al ruim afstand te nemen van Bevo dat een teleurstellend laatste seizoen achter de rug heeft met een achtste plek in de eindstand. De Limburgers, met nieuwe trainer Richard Curfs aan het roer, hielden de schade bij het rustsignaal evenwel beperkt (18-15).

Onnavolgbaar
Hoop op een goed resultaat voor Bevo vervloog in de tweede helft snel. Via 26-20 liep Aalsmeer weg naar 29-21, alleen in de slotfase haalde het team van Bert Bouwer de voet iets van het gaspedaal. Daardoor eindigde de wedstrijd met een marge van drie treffers (34-31) in het voordeel van de thuisploeg. Uitblinker en topscorer werd Donny Vink, mooiste doelpunt van de avond was de 3-0 van Rob Jansen die met een onnavolgbare beweging vanuit de rechterhoek het net vond.

Jeffrey Boomhouwer op weg naar het doel van Bevo

Nederlandse muziek
Jeffrey Boomhouwer werd pas na de pauze door Bouwer binnen de lijnen gebracht. “We hebben drie goede linkerhoekspelers. Donny deed het geweldig, eigenlijk was er geen reden om hem te wisselen. Gelukkig mocht ik de tweede helft nog wel minuten maken,” vertelde de handballer tegen NH-Sport die verder opmerkte blij te zijn om na twaalf terug te zijn in Nederland. “Ja…lekker man, weer Nederlandse muziek tijdens de warming-up. Ik had er echt zin in.”

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Sparnaaij juweliers