Aalsmeer start BeNe-League met verlies tegen Volendam

Nieuwe coach Wai Wong pept zijn mannen op

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer zijn de BeNe-League begonnen met een 31-27 nederlaag in de Noord-Hollandse derby in en tegen Volendam. De thuisclub die vorige week de Supercup tegen Lions nipt verloor was, ondanks dat Aalsmeer een 5-3 voorsprong nam, duidelijk de meerdere over de bezoekers die vanwege een blessure nog niet konden beschikken over Zweedse nieuwkomer Evon Mohlin.

Volendam, dat met name door de komst van Ephrahim Jerry wordt gezien als een belangrijke titelkandidaat, ging met een 17-12  voorsprong de rust in. Aalsmeer-trainer Wai Wong, het stokje overgenomen van Bert Bouwer, zag zijn ploeg in de tweede helft stabieler voor de dag komen hoewel de marge tien minuten voor tijd was gegroeid naar zeven treffers (28-21). Daarna haalde Volendam duidelijk het gas eraf.

“Je zag bij Aalsmeer de onzekerheid in de aanval sluipen, daarvan maakten wij gebruik door heel makkelijk te scoren,” reageerde Volendam-trainer Geert Hinskens op NH-Sport. En Wai Wong: “In het begin maakten we een aantal foutjes waardoor we onzeker werden en te veel kansen misten. Maar deze jeugdige ploeg heeft laten zien dat ze tegen de titelfavoriet een groot gedeelte van de wedstrijd goed konden meedoen.”

Aanstaande zaterdag 19 uur speelt Aalsmeer in sporthal de Bloemhof tegen Hurry Up.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Meer voor Fietsen)