Aalsmeer slaat gat na winst in streekderby

Door: Klaas Leegwater. Met nog vijf wedstrijden op de rol in de BENE-League hebben de handballers van Aalsmeer donderdagavond belangrijke winst geboekt op Volendam. Door de 39-33 overwinning in de Noord-Hollandse derby neemt de ploeg van Bert Bouwer ruimer afstand van nummer vijf op de ranglijst Hurry Up, verschil is gegroeid naar vijf punten. De eerste vier teams in de eindnotering plaatsen zich voor de Final Four.

Landskampioen Aalsmeer beleefde tegen het jeugdige Volendam geen moeilijke avond. In hal 2 van de Bloemhof, hal 1 was afgehuurd door de plaatselijke basketbalvereniging, kwam de thuisclub geen enkel moment in de problemen.

Aalsmeer nam vanaf het beginsignaal een voorsprong, tot vijf minuten voor rust bleven de bezoekers aan het elastiek hangen met constant twee tot drie treffers achterstand. Alleen in de slotfase namen de gastheren wat meer afstand, ruststand 19-12.

Wedstrijd gespeeld
Zes minuten ver in het tweede bedrijf stond er 24-16 op het scorebord, en tien minuten voor tijd was het verschil gegroeid naar negen doelpunten, 32-23. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld, het duel eindigde in 39-33. Vadias Trainavicius van Aalsmeer en Oskar Scholl van Volendam waren met negen goals topscorers van de avond.

De formatie van Bouwer staat na zeventien duels op de derde positie van de ranglijst met 26 punten. Koploper is Bocholt met 32 punten, tweede plek wordt ingenomen door Lions. Eerstvolgende wedstrijd voor Aalsmeer is in het nieuwe jaar, op 28  januari op bezoek bij Lions.