Aalsmeer pakt verrassend winst tegen (mede)koploper

Waar de zondagvoetballers van FC Aalsmeer vorige week nog tegen een tamelijk kansloze 5-1 nederlaag aanliepen tegen Olympia, won de ploeg dit weekend met 2-0 van de andere koploper SVIJ. Het leek ineens een compleet ander team dat onder coachende leiding van Erwin Mönnich over het kunstgras aan de Beethovenlaan wervelde.

De bezoekers uit IJmuiden lieten geen moment zien waarom ze op de tweede plaats staan in de vierde klasse D. Tegen middenmoter Aalsmeer werden ze aan alle kanten voorbij gelopen. Ze mochten met de 2-0 nederlaag de handen dichtknijpen. Het had zomaar een doelpuntenfestijn kunnen worden.

Strijdlustig
De Aalsmeerse ploeg speelde vanaf de eerste minuut gedreven en strijdlustig. Daarmee werd direct een goal afgedwongen. In de vijfde minuut Was rechtsback Max Eberharter mee opgekomen. Hij bediende Alexander Goes op maat die met zijn linkerbeen keeper Vroome kansloos liet.

Verwonding
Nog voor rust werd de score verdubbeld. Het doelpunt van Joeri van der Schraaff vertoonde verbluffende gelijkenis met de treffer van Luuk de Jong gisteren tegen Twente. Net als de PSV-spits scoorde Van de Schraaff koppend uit een corner en liep daarbij een verwonding aan het gezicht op. In tegenstelling tot de profspeler kon de Aalsmeerder de wedstrijd niet vervolgen.
Prestatie
Na de rust werd er niet meer gescoord. Dat tegen deze tegenstander de nul gehouden werd, was een bijzondere prestatie van Aalsmeer. SVIJ is een makkelijk scorende ploeg die de week ervoor nog negen maal het doel had getroffen in de wedstrijd tegen DIO.

Aansluiting
Aalsmeer staat nu op de zevende plaats en heeft dankzij de drie punten de aansluiting gevonden met de bovenste clubs in de middenmoot.
Bron: Voetbalinaalsmeer

Foto boven: Joeri vd Schraaff scoort en krijgt een schoen in zijn gezicht, midden: Alexander Goes na zijn openingstreffer,  onder: De aftocht van Joeri vd Schraaff. Foto's Jaap Maars (AV)