Aalsmeer over de knie in Haarlem

De rust werd nog zonder kleerscheuren gehaald, maar in de tweede helft kregen de zondagvoetballers van FC Aalsmeer een genadeloos pak slaag (4-0). Afgelopen zondag stond een bezoekje aan Alliance ’22 op het programma. De club die voor aanvang van de wedstrijd slechts drie punten meer had dan FC Aalsmeer, maar ook een wedstrijd meer had gespeeld.

Er moest dus iets te halen zijn aan de Haarlemse Randweg, zou je denken. Niets was minder waar. Hoewel Aalsmeer de eerste drie kwartier best aardig speelde en zelfs enkele keren dreigend opdoemde voor het Haarlemse doel, was het Alliance dat de beste kansen had. Stephan van Halm hield zijn doel keurig schoon.

Dribbel
Direct na rust ging het mis. De Vries, de slalommende aanvaller van Alliance, kon rustig zijn gang gaan. Het schot dat hij na zijn beweeglijke dribbel afleverde, verdween via de paal in het net. Tien minuten verder was de marge alweer verdubbeld. Opnieuw was het aanvaller De Vries die scoorde.

Schwalbe
Kort hierna leek Aalsmeer iets concreets terug te kunnen doen. Een vrije trap van Barry Springintveld kwam terecht bij Fabian Waayman die met een overtreding gestopt werd. De fluit van de scheidsrechter deed vermoeden dat er een penalty verdiend was. Het werd echter een gele kaart voor Waayman vanwege een ‘schwalbe’.