Aalsmeer op doelsaldo aan de leiding na winst op Bevo

Rob Jansen slalomt tussen twee Bevo spelers door

Door: Klaas Leegwater. Na vijf van de tien poulewedstrijden gaat Green Park Aalsmeer samen met Volendam aan de leiding in de HandbalNL League. De Aalsmeerders hebben een iets beter doelsaldo opgebouwd. Beide ploegen wonnen zaterdagavond hun thuiswedstrijd. Aalsmeer versloeg Bevo met 32-27 en in het palingdorp waren de oranjehemden met 29-26 te sterk voor Lions. Over twee weken in de Bloemhof de kraker Aalsmeer-Volendam.

De formatie van Bert Bouwer kwam in de wedstrijd tegen Bevo slechts één keer op achterstand, en dat was na ruim twee minuten spelen toen de Limburgers de 0-1 op het bord lieten noteren. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen hoewel lange tijd geen ruime marge kon worden opgebouwd. Tot de pauze bleven de bezoekers aan het elastiek hangen van Aalsmeer.

Beslissende brug
Na rust (16-14) kon Bevo nog steeds goed in het spoor blijven van de zwarthemden, meer dan twee, drie goals verschil werd het tot een kwartier voor tijd niet. Pas toen kon de ploeg van Bouwer de beslissende brug slaan naar de winst. Vijf minuten voor tijd was het verschil gegroeid naar zes treffers (29-23) en de overwinning binnen voor de regerend landskampioen. Uiteindelijk werd de eindstand 32-27.

Vervelend moment
Een minuut voor tijd was er een vervelend moment voor Aalsmeer-speler Jake Honig. Bij een sprong in de cirkel werd hij opgevangen door Limburger Nick de Kuyper die half uitgleed. Gevolg was dat beide spelers hard op de grond terecht kwamen met het been van Honig gedraaid onder het lichaam van De Kuyper. Na een behandeling ter plaatse strompelde de Aalsmeerder ondersteund naar de zijkant.

Topscorer van de avond werd Bevo-speler Kobe Serras met tien goals. Volgende week in Zwartemeer Hurry-Up tegen Aalsmeer. De bovenste twee ploegen in de eindstand van de HandbalNL League spelen in een best off three voor de landstitel.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater.