Aalsmeer moet kampioensfeestje nog even uitstellen

Mike Dam en Nick van der Wiel volgen de wedstrijd van concurrent Donk. Ook (Radio) Aalsmeer Inside presentatorJulius Sandaal kijkt mee

Door: Matthijs Bos. Het was weer feest na afloop van de wedstrijd van FC Aalsmeer zaterdag. Bij overwinning op middenmoter RCL en verlies van directe concurrent sv DONK, had er zowaar een kampioensfeestje georganiseerd kunnen worden. Aalsmeer won. Met maar liefst 5-1. Maar DONK won ook. En dus moeten de zaterdagvoetballers nog even geduld hebben.

Het was een afgetekende overwinning, al begon Aalsmeer wat stroef aan de wedstrijd. Al na ruim tien minuten stond de thuisploeg met 0-1 achter. Doelman Saverio Zondag trapte de bal in de voeten van de aanvaller van RCL die de kans dankbaar benutte. Vanwege de zonnige en warme omstandigheden werd besloten na 25 minuten een drinkpauze in te lassen. Aalsmeer kwam hierna een stuk beter uit de verf. Trainer Ted Verdonkschot had wat tactische wijzigingen doorgevoerd waarna Aalsmeer opleefde en vlak voor rust door Calvin Valies de 1-1 op het bord liet bijschrijven. Na de rust kwam Aalsmeer tot meer kansen en liep uit naar een 5-1 overwinning dankzij nog drie treffers van Valies en eentje van Luke Vahle. Valies zocht enige tijd nog naar zijn vorm van een paar maanden geleden maar tegen RCL was hij als vanouds. Terecht werd hij door zijn vier goals gekozen tot ‘man of the match’

Calvin Valies werd verkozen tot ‘man of the match’ (Foto Ton van Eenennaam)

Invaller Stefan de Bruin kreeg nog een rode kaart. Wat zwaar bestraft, maar dat mocht de pret niet drukken op de Beethovenlaan. Volgende week is één puntje al genoeg om kampioen te worden, Aalsmeer neemt het dan op tegen TAVV in Ter Aar.

RKDES zet pijlen op play-off tickets
RKDES kende ook een prettig weekend. Er werd gewonnen van Koudekerk dat nog boven RKDES staat maar door deze overwinning weet DES wel zijn kansen te behouden op eventuele nacompetitie. De Kudelstaarters kwamen al vroeg in de wedstrijd op 1-0 voor door een goal van Amir El Hadji die in de basis mocht beginnen op de linksbuiten positie. Vaste basisklant Roy Endhoven begon op de bank. Halverwege de tweede helft begon RKDES de druk op te voeren waarna Maarten van Putten na goed voorbereidend werk de 2-0 kon inschieten. Als alles meezit kan er nog een nacompetitieticket binnengehaald worden.

FCA Zondag pakt punt op valreep
FC Aalsmeer zondag mocht ook blij zijn met zijn resultaat. Het ging op bezoek in Leusden bij RODA’46. Aalsmeer keek lang tegen een 1-0 achterstand aan. Maar twintig seconden voor tijd schoot Malick Lowe de felbegeerde gelijkmaker binnen. Hiermee blijft het verschil met nummer 5 Amsvorde twee punten en koerst Aalsmeer af op nacompetitie.

Een gelijkspel was zeker niet onverdiend, veel kansen, maar geen doelpunten. Jeroen Ezink, Fiston Conte, Jeremy Maas en Malick Lowe waren nog voor rust dichtbij de gelijkmaker. Na de rust werd Jeroen Ezink vervangen door de talentvolle Dave Leenders die de bal na een goede kans nog over de lat zag scheren. Malick Lowe, die aankomende zomer overstapt naar de zaterdagselectie, kon gelukkig nog de 1-1 intikken. Volgende speelt FC Aalsmeer een thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde SVH. De laatste competitiewedstrijd is bij laagvlieger HOV/DJSCR in Rotterdam. Daarna volgt mogelijk nog de deelname aan de promotie play-offs.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van People Assist)