Aalsmeer mentaal sterk in Noord-Hollandse derby

Vaidas Trainavicius scoort tien seconden voor tijd de bevrijdende treffer.

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben dinsdagavond het streekduel in en tegen Volendam met klein verschil (26-27) winnend afgesloten. In sporthal Opperdam kreeg de geplaagde formatie van trainer Bert Bouwer in het BENE-League duel de thuisclub pas in de slotfase op de knieën. Door de winst neemt Aalsmeer als nummer drie op de ranglijst meer afstand van Volendam (vijf punten), belangrijk in de strijd om een plek in de Final Four.

Beide teams maakten van de wedstrijd, eerder afgelast door Oranjeverplichtingen van diverse spelers, een boeiend gevecht. De oranje- en zwarthemden gaven elkaar in 60 minuten geen duimbreed toe, de gastheren stonden meestal aan de goede kant van de score. Aalsmeer kwam pas tegen het pauzesignaal voor de eerste keer op voorsprong door een doelpunt van Donny Vink, met een marge van één goal  (12-13) ging de brigade van Bouwer de rust in. 

Drie treffers
Opvallend in de eerste helft was het zeer sterke optreden van beide keepers Dennis Schellekens en René de Knegt die ook na de thee indruk bleven maken. Na rust nam Volendam het heft weer in handen, de ploeg van de Amerikaanse coach Mark Ortega bouwde een verschil op van drie treffers (20-17). Aalsmeer wist daarna het tij te keren door in een sterke fase binnen vijf minuten zes keer te scoren, de thuisformatie kwam in die periode niet verder dan één treffer (21-23). 

Overwinningskreet
Tot twee minuten voor tijd bleef de strijdlustige gastheer in de race voor de winst, maar toen Volendamse opbouwer Tim Roefs bij 24-25 met nog 90 seconden op de klok zeer knullig balverlies leed, gooide Tom de Bruin Aalsmeer naar een verschil van twee doelpunten. De 25-27 van de sterk spelende Vaidas Trainavicius tien seconden voor tijd was de beslissing. Dat besefte ook de Aalsmeerse bank vanwaar een overwinningskreet schalde, dat de thuisclub in het eindsignaal nog een keer het net vond deed er niet meer toe.

BENE-League niet eerste prioriteit
“We worstelden in het begin teveel met onszelf,” vertelde na afloop Bert Bouwer voor de camera van NH-Sport, “daarna groeiden we in de wedstrijd, vooral mentaal waren we sterk. Dit zijn belangrijke punten, we komen los van Volendam.” Bouwer merkt in de spelersgroep dat een hoge eindnotering in de BENE-League niet de eerste prioriteit heeft, “het is voor hen meer een ding om Nederlands kampioen te blijven. Als dat niet lukt is het seizoen zeker niet stuk, want met deze jonge ploeg zijn we nu al heel tevreden hoe het gaat.”

Sneer naar Visé
Bouwer ging bij NH-Sport tevens in op de interne schorsing van Tim Bottinga na zijn vuistslag tegen het gezicht van een Visé-speler tien dagen geleden bij de vechtpartij in de Bloemhof. “Ik was betrokken bij dat besluit en voorstander, want zo’n actie niet hoort bij  Aalsmeer. We hebben er met Tim goed over gesproken, hij snapt de sanctie,” aldus Bouwer die afsloot met een sneer naar Visé. “Zij hebben geen interne schorsing uitgedeeld aan spelers, dat zegt genoeg over de andere partij.”

Onderzoek
De tuchtcommissie van de BENE-League heeft een onderzoek ingesteld naar de wanordelijkheden tijdens Aalsmeer-Visé op 5 februari. De uitspraak wordt binnen tien dagen verwacht. In afwachting van het besluit heeft Aalsmeer Tim Bottinga dus geschorst. De afhandeling van de wedstrijd moet door de tuchtcommissie nog worden vastgesteld, het duel werd in de 20e minuut gestaakt bij 6-9. 

Leuk potje
Aanstaande zaterdag (19.15 uur) speelt Aalsmeer thuis tegen nummer 4 Lions uit Limburg die één punt minder hebben dan de zwarthemden. Bouwer: “Dat wordt weer een leuk potje.”

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna

 

Lees vorig bericht

Geen supermarkt maar bebo’s op Hoofdweg Zuid

Lees volgend bericht

‘Stoer groen’ op rotonde Zwarteweg


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *