Aalsmeer mag blijven hopen op lijfsbehoud

De achterstand met de veilige plaatsen in de eerste klasse slonk na de 2-1 thuiszege op BVCB uit Bergschenhoek tot vijf punten. In het degradatieduel werden drie zeer belangrijke punten gepakt. BVCB staat met RCL, beide clubs vergaarden 18 punten, een plek hoger dan Aalsmeer. De komende twee weken kan Aalsmeer proberen het de nummers 1 en 2 van de ranglijst lastig te maken. Er resteren nog acht wedstrijden tot het eind van de competitie.

Met de eindstreep in zicht lijkt Aalsmeer te gaan beseffen dat het er nu op aan komt. Maar ook lijkt het team ervan doordrongen dat het heus wel zijn mannetje staat in deze eerste klasse en niet bang hoeft te zijn van welke tegenstander dan ook. Zaterdag ging het volop de strijd aan en die tactiek wierp zijn vruchten af. De eerste helft nog niet zo. BVCB liet zien met hetzelfde euvel te kampen als Aalsmeer. Een gebrek aan scorend vermogen. Het missen van doelrijpe kansen kan dodelijk zijn op dit niveau. Er wordt nog vaak terug gedacht aan goalgetter van vorig seizoen Calvin Koster. De vraag hoe het dit seizoen gegaan zou zijn als hij er nog bij was, komt regelmatig boven bij de Aalsmeerse supporters. Maar Koster voetbalt in Noordwijkerhout en kan voor Aalsmeer helaas niks betekenen. De grootste kans op een treffer voor de thuisclub was voor Indy van Koert. Hij schoot de bal na een fout van keeper Mark Gaethe echter te zwak in het verlaten doel. Zo floot de goed leidende scheidsrechter Ebink uit Oud-Beijerland voor een 0-0 ruststand.
 
Fijne invalbeurt
De tweede helft bracht meer kijkplezier voor de ongeveer 160 toeschouwers. Aalsmeer ging duidelijk voor de drie punten. Met Mike Vos voor Indy van Koert koos trainer Anthony Servinus voor meer ‘body’ voorin. Dat betaalde zich uit. Na een kleine kans voor de lastige Sali Yildiz was het invaller Vos die verrassend en meedogenloos uithaalde vanaf de binnenrand van het strafschopgebied. De verbouwereerde Mark Gaethe zag het leer alleen nog maar tegen het touw knallen. Een fijne invalbeurt voor de hardwerkende en stevig gebouwde rechtsbuiten die in het tweede team veelvuldig het net vindt. Wellicht is hij de speler die Aalsmeer de komende wedstrijden aan de broodnodige doelpunten kan helpen. Vos, in het dagelijks leven vuilnisman, liet met zijn invalbeurt zien het ‘vuile werk’ niet te schuwen. Hij ging voorop in de strijd en was zelfs nog dicht bij een tweede treffer toen Aalsmeer er zowaar een offensief uitperste.
 
Spanning
Het leverde veel corners op maar geen doelpunten. Toch werd de voorsprong uitgebouwd. De 2-0 kwam op naam van Yildiz die door Peter Neuvel de diepte werd ingestuurd. Ongehinderd passeerde hij de doelman. Met 90 minuten op de klok zou de wedstrijd gespeeld moeten zijn maar dat is bij Aalsmeer nooit zeker. Dat er tot het laatste fluitsignaal van alles kan gebeuren, bleek opnieuw. Een vrije trap belandde via de vingers van Ray Schmidt en de lat op het hoofd van invaller Michael de Rooij die het lege doel niet kon missen. De spanning was volledig terug. Uit corners en vrije trappen werd de bal nog tweemaal van de lijn gehaald waarbij zelfs keeper Gaethe zich met het paniekvoetbal ging bemoeien. Het verlossende eindsignaal was zeer welkom. Komende zaterdag gaat Aalsmeer richting Katwijk naar lijstaanvoerder Rijnvogels.
 
Bron: Jack van Muijden
Foto boven: Sali Yildiz scoort de 2-0
Foto’s Arjen Vos (AV) Zie ook galerie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin