Handballers maken zich op voor Final4

Wai Wong vorige week als assistent-trainer bij Oranje tegen Tsjechië (Foto Reza)

Door: redactie. Met het naderende voorjaar, komt ook de tijd dat er om de prijzen gehandbald gaat worden. Morgenavond, zaterdag 23 maart spelen de handballers van Green Park Aalsmeer de eerste wedstrijd in de halve finale van de Final-4 tegen de Belgische kampioen Achilles Bocholt. Dat belooft een grote uitdaging te worden voor de mannen van trainer Wai Wong want Bocholt wordt al jaren beschouwd als de sterkste club van de lage landen. Van de zes voorgaande edities van de BeNeLeague won Bocholt er maar liefst vijf. Aalsmeer wist deze competitie slechts eenmaal te winnen. Dat gebeurde in 2009.

Doorgaans zijn het spectaculaire wedstrijden tussen deze twee grootmachten. Waar de wedstrijden in de Final-4 vorig seizoen in één weekend gespeeld werden is er nu gekozen voor een thuis- en uitwedstrijd. Zodoende volgt de return al een dag later in België om 19 uur.

De finale wordt op 7 april gespeeld. De andere halve finale, die op dezelfde data plaatsvindt, gaat tussen titelverdediger Lions dat onlangs te horen kreeg dat de licentie behouden blijft (door de rechter is de eerdere beslissing teruggedraaid) en het Belgische HC Visé BM.

Bekerfinale
Een week later op zaterdag 30 maart treden de Aalsmeerse mannen om 16 uur aan in de Topsporthal van Almere voor de Nationale bekerfinale aan tegen Herpertz Bevo uit Panningen. Pech is dat de ploeg het nog steeds moet doen zonder de sterke routiniers Samir Benghanem en Tim Bottinga die nog altijd geblesseerd zijn. Bottinga verwacht binnenkort zijn rentree te kunnen maken in de hoofdmacht.

De wedstrijd morgen in de Bloemhof begint om 20 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel