Aalsmeer loot Handball Esch uit Luxemburg

[Klaas Leegwater]  Bij de loting vanochtend voor de vierde ronde om de Challenge Cup kwam het Luxemburgse Handball Esch als volgende tegenstander van FIQAS Aalsmeer uit de bus. “Een superloting, zowel sportief als financieel,” was de eerste reactie van FIQAS-trainer René Romeijn.

In het weekend van 13/14 februari speelt Aalsmeer eerst de uitwedstrijd. Een week later staat de thuiswedstrijd in de Bloemhof op het programma.

Sterke ploeg
Handbal Esch is een niet te onderschatten ploeg. In 2013 speelden de Luxemburgers de finale van de Challenge Cup tegen het Wit-Russische SKA Minsk, dat hen twee keer de baas was. In aanloop naar de finale versloegen ze  het Kosovaarse Prishtina, het Servische Spartak Vojput, het Belgische Initia Hasselt en het Roemeense CSU Suceva.

Een jaar later stond Handball Esh op de rand van deelname aan de Champions League. Tegen het Zweedse DROTT Handball werd het thuisduel met 30-26 gewonnen, maar tijdens de return bezweken de Luxemburgers onder de druk, 37-14.

Redelijke kans
Net als Aalsmeer is Handball Esch dit seizoen in de derde ronde van de Challenge Cup ingestapt. Afgelopen weekend won het thuis twee keer van het Moldavische HC Olimpus-85-USEFS, met 40-27 en 37-30.

“Handball Esch is geen slechte ploeg, maar ik geef ons een redelijke kans. Fifty-fifty,” vertelde René Romeijn na het bekendmaken van de loting. Voor de Aalsmeerders is Handball Esch tevens financieel een meevaller. De reiskosten zullen immers een stuk lager uitvallen dan bij de, succesvolle, trip afgelopen weekend naar Israël.

(Feiteninformatie Handball Esch overgenomen van HandbalStartpunt.nl)

Foto: trainer-coach René Romeijn van FIQAS Aalsmeer staat de pers te woord na afloop van het BeNe League-duel tegen het Belgische Sasja in september. (foto Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel