Aalsmeer laat titelhouder Bocholt ‘bibberen en beven’

Aanstormend talent Martijn de Jong is nauwelijks te stoppen

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben in de BENE-League tijdens een enerverend duel in de Bloemhof tegen kampioen Bocholt verzuimd zichzelf te belonen met een punt. In de gelijkopgaande wedstrijd kreeg de ploeg van Wai Wong in de laatste seconde bij 27-28 een ideale gelegenheid om met een strafworp een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. Vanaf zeven meter gooide Tim Bottinga echter de bal hard tegen het uitgestoken been van de Belgische goalie Clem Leroy  aan.

“Het was bibberen en beven voor ons,” schreef Bocholt een dag na de nipte winst op haar Facebookpagina. Dat was vooral het geval in het laatste gedeelte van de aantrekkelijke wedstrijd. Na de 14-15 ruststand liepen de bezoekers in het begin van de tweede helft eerst nog uit naar 16-19. Door een aantal uitstekende reddingen van doelman René de Knegt en een serie doelpunten op rij was een kwartier voor tijd de stand door de thuisformatie evenwel omgebogen naar 23-20.

Samir Benghanem in actie

Keihard aangepakt
Dat was een knappe prestatie van de zwarthemden waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Samir Benghanem (totaal zeven goals). De cirkelloper van Aalsmeer werd af en toe keihard aangepakt door Joren Lamers. Later moest de Belg na zijn derde tijdstraf met rood van het scheidsrechtersduo Geraets en Geraets definitief naar de zijkant.

Tegenvaller
Bocholt dat de competitie was begonnen met een gelijkspel en winst deed er een schepje bovenop en stond drie minuten voor tijd weer op voorsprong. In de laatste seconde van de spannende wedstrijd kreeg Aalsmeer met 27-28 een strafworp toebedeeld na een overtreding op Vaidas Trainavicius. Tim Bottinga verzuimde vervolgens vanaf zeven meter zijn team een verdiend punt te bezorgen. Feestje bij de Belgen, de ploeg van Wai Wong moest de tegenvaller even verwerken. Aalsmeer staat na drie wedstrijden met twee punten op een negende plaats.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater)